SA KIM ĆE ZVEZDA I PARTIZAN DA NAPADAJU "ŽUĆKOVU LEVICU"? Smart i Smit MORAJU da "otpadnu"?

Autor:

Sport

23.01.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je održan žreb za Kup Radivoja Koraća.

SA KIM ĆE ZVEZDA I PARTIZAN DA NAPADAJU "ŽUĆKOVU LEVICU"? Smart i Smit MORAJU da "otpadnu"?

Foto: Starsport

Crvena zvezda će takmičenje u Kupu Radivoja Koraća započeti utakmicom protiv rivala sa kim je pre samo nekoliko dana odmerila snage - FMP. Potencijalni večiti derbi moguć je tek u finalu, pošto se Partizan nalazi u drugom delu žreba, gde će započeti takmičenje protiv Hervegovca.

Kup uvek može biti važan za večite, posebno kada se uzme u obzir da eventualnim osvajanjem igrači mogu dati sebi injekciju samopouzdanja koja im je preko potrebna za najvažnije predstojeće izazove u Evroligi.

Kada je u pitanju Partizan, računica je gotovo jasna - u Niš moraju ići Naneli, Doužer, Ledej i Kaboklo. S obzirom na to da samo četvorica stranaca mogu igrati i da Panter ima srpski pasoš, nekako je najlogičnije da van stroja ostanu novajlija Smit, Ponitka, čije partije zaista nisu ubedljive i Kaminski koji dobija sve manje šanse u poslednje vreme.

Poslednja reč je svakako Obradovićeva, ali, izvesno je da će odluka biti takva. Međutim, postavlja se pitanje, kako će izgledati rotacija crveno-belih?

Republika

Foto: Starsport

Džoel Bolomboj

Da pođemo od onih stranaca koji su obavezni. Verovatno najkonstantniji igrač Zvezde od početka sezone bio je Džoel Bolomboj i on jednostavno mora imati svoje mesto.

"Haubica", kako zvezdaši vole da ga nazivaju - Rokas Gedraitis, takođe je obavezan član Sferopulosovog tima, dok je na najboljem putu da im se pridruži Jago koji u poslednje vreme igra nestvarno i na pravi način uspeva da nadomesti izostanke Teodosića i Nedovića. To je ukupno trojica, tako da ostaje jedno slobodno mesto. U opticaju su još Smart, Hanga, Gilespi, Tobi, s tim da je izvesno da za drugu dvojicu teško da ima mesta. 

Tobi je u velikoj krizi, a Gilespi, osim one partije u večitom derbiju, izgleda kao da još nije potpuno dorastao dresu crveno-belih. Gledajući dvojicu preostalih, zvezdaši će sigurno imati pomešana osećanja, s obzirom na to da će novajlija Smart verovatno biti poslednji otpisan sa spiska, a za to je "kriv" Hanga koji prosto ima previše iskustva da bi bio izostavljen sa takmičenja poput ovog.

Ovde će "zadnju" imati Janis Sferopulos, a za koje god opcije se odluče treneri, sigurni smo da ćemo, ukoliko do derbija dođe, gledati spektakl u "Čairu".

Kup Radivoja Koraća startuje 14. februara, na čuveni "Dan zaljubljenih", a videćemo ko će na kraju završiti u zagrljaju sa "Žućkovom levicom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading