KARI PUN SAMOPOUZDANJA NAKON SREBRA: Jedan od najboljih trenera sam u EVROPI! AUTENTIČAN sam!

Autor: M. M.

Sport

24.11.2023

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KARI PUN SAMOPOUZDANJA NAKON SREBRA: Ja sam jedan od najboljih trenera EVROPE! AUTENTIČAN sam! Selektor košarkaša dobro raspoložen.

KARI PUN SAMOPOUZDANJA NAKON SREBRA: Jedan od najboljih trenera sam u EVROPI! AUTENTIČAN sam!

Foto: printscreen/SportKlub

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić je bez dileme jedan je od najboljih evropskih trenera, ali je još jednom na to morao da nas podseti. Selektor Srbije sa reprezentacijom ima dva zlata pre dve decenije na evropskom i svetskom prvenstvu, dok je nedavno na Mundobasketu u Manili bez Jokića predvodio tim do srebra.

Poraz od Nemaca u finalu izgleda nije uzdrmao njegovo samopouzdanje. Naprotiv!

- Trener sam 40 godina, bilo je pobeda i poraza, ali sam trener. Jedan od najboljih trenera sa prostora Evrope. Kad vi ne kažete, ja da kažem - našalio se Pešić nakon tribine koju je organizovao portal "Bonitet" u jednom beogradskom hotelu.

Današnjim trenerima je sve teže.

- Da bi vođa, lider, trener bio u tome uspešan mora da bude autentičan. Kad sam igrao košarku, dođe trener, kaže nam da je važna utakmica koja mora da se dobije, i to je za nas to. Danas, trener uradi isto, a košarkaši kažu: "Znamo da treba da se borimo, ali kako?" Problem za današnje trenere je i to što mladi košarkaši više znaju i više preispituju odluke koje treneri donose. Zato danas sve moraš da znaš i da budeš spreman na svako njihovo pitanje - dodaje selektor "orlova".

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje veliki izazov narednog leta. Na programu su Olimpijske igre u Parizu. "Orlovi" su na prethodnim Igrama u Tokiju 2020. godine zauzeli četvrtu poziciju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading