BEOGRAD IM PONUDIO UTOČIŠTE: Evo gde će Makabi i ostali Izraelci, BEZ PUBLIKE, igrati domaće mečeve!

Autor:

Sport

20.10.2023

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pala odluka.

BEOGRAD IM PONUDIO UTOČIŠTE: Evo gde će Makabi i ostali Izraelci, BEZ PUBLIKE, igrati domaće mečeve!

Foto: Starsport

Aleks Pojtres protiv Partizana

Izraelski klubovi silom prilika, a zbog ratnog stanja u zemlji, prinuđeni su da domaće utakmice igraju van svoje države. Barem privremeno.

Utočište su im ponudili Beograd, Atina i Nikozija, a po svemu sudeći je izabrana ova treća opcija i Kipar će do daljeg biti domaćin izraelskim klubovima.

To je potvrdio tamošnji predsednik Košarkaškog saveza Andreas Mouzoridis.

- Prva stvar o kojoj smo morali da mislimo je ona humanitarnog karaktera. Imamo bratske odnose sa Košarkaškim savezom Izraela. Kontaktirali su nas sa zahtevom da njihovi klubovi igraju kod nas evropske utakmice. Takođe su nas zamolili i da kod nas treniraju. Informisali smo kiparsku Vladu i postigli smo dogovor da ih ugostimo - objavio je prvi čovek kiparske košarke, a prenosi grčka Gazeta.

Najveći problem jeste Makabi pošto Evroliga zahteva određeni standard.

- Što se tiče Makabija, za njih važe malo drugačija pravila. Ljudi iz kluba su upoznati sa time i oni će se takmičiti u dvorani Elefterija sa čijim rukovodstvom imaju odlične odnose. Još uvek ne znam sve detalje kako će se dogovoriti sa Evroligom - rekao je Mouzoridis uz napomenu da će svi izraelski timovi igrati mečeve bez prisustva gledalaca.

Dakle, Makabi Tel Aviv, Hapoel Holon, Nes Ziona, Bnei Hercilija i Hapoel Galil Elion će u narednih najmanje mesec dana imati privremeni dom na Kipru. Ne pominje se šta će biti sa Hapoel Jerusalimom našeg Aleksandra Džikića koji se trenutno nalazi u Atini. Sasvim je moguće da će oni ipak biti u Grčkoj, dok svakako postoji opcija da se i oni pridruže na Kipru ostalim izraelskim timovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading