DOĐITE DA IGRATE U BEOGRADU: Partizan pozvao Makabi da bude domaćin u Srbiji

Autor:

Sport

08.10.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremni smo da vam obezbedimo trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica, stoji u pismu crno-belih.

DOĐITE DA IGRATE U BEOGRADU: Partizan pozvao Makabi da bude domaćin u Srbiji

Foto: Evroliga

Makabi - Partizan

Košarkaši Partizana su za dlaku izbegli rat u Izraelu. Crno-beli su u petak ujutro napustili Tel Aviv u kojem su u četvrtak uveče igrali protiv Makabija u prvom kolu Evrolige, a bombe na Tel Aviv i ostala mesta u Izraelu su počele da padaju nepuna 24 sata kasnije. Zbog toga je sport u Izraelu stao, ali pitanje je šta će biti i sa ostalim mečevima u kojima izraelske ekipe treba da gostuju.

To se odnosi i na sve duele koje Makabi treba da odigra u Evroligi, pa je Partizan rešio da priskoči u pomoć. Naime, crno-beli najbolje znaju kako je to kada zbog rata i sankcija ne možeš da igraš kod kuće, kao što je bilo u sezoni 1992. kada su put do titule prvaka Evrope krčili kao domaćini u španskoj Fuenlabradi. Zato su pozvali Ponos Izraela da bude domaćin u Beogradu, a pismo koje je potpisao predsednik Ostoja Mijailović porenosimo u celosti:

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije,

U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu.

Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu.

Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod.

Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan Mozzart Bet je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica.

Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje.

Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini.

Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim.

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi - stoji u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading