PARTIZAN ZA DLAKU IZBEGAO RAKETE: Crno-beli se umalo nisu našli u paklu

Autor:

Sport

08.10.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepuna 24 sata pošto su crno-beli napustili Tel Aviv, posle meča s Makabijem u Evroligi, bombe i rakete su počele da padaju na taj grad.

PARTIZAN ZA DLAKU IZBEGAO RAKETE: Crno-beli se umalo nisu našli u paklu

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Izrael ponovo gori, a u epicentru ratnog vihora umalo se nisu našli i košarkaši Partizana. Crno-beli su u četvrtak uveče gostovali Makabiju u Tel Avivu u prvom kolu nove sezone Evrolige i poraženi su sa 96:81, a sledeće jutro su dočekali u Tel Avivu, pa posle opsežnih provera na aerodromu "Ben Gurion" odleteli za Beograd. Dakle, manje od 24 sata pre nego što su Hamasove bombe i rakete počele da padaju na najveći izraelski grad, a pre svega na sam jug zemlje.

Na sreću, delegacija Partizana nije mogla duže da se zadrži u Tel Avivu jer koliko danas (16.00, Arena sport premijum 3) gostuje Krki u Novom Mestu u drugom kolu AdmiralBet ABA lige. U međuvremenu su crno-beli odradili i dva treninga, a posle jučerašnjeg su se spakovali i iz hale otišli pravo na aerodrom i odleteli ka Ljubljani, a odatle autobusom do Novog Mesta na megdan povratniku u prvi rang regionalne lige.

Koliko izabranici Željka Obradovića nemaju prava na predah, svedoči i kilometraža koju će preći za samo nedelju dana - oko 7.300 kilometara. Naime, od Beograda do Tel Aviva i nazad ima 3.760 kilometara, a između Beograda i Ljubljane tamo i nazad avionom 970 kilometara, plus oko 140 kilometara autobusom u oba smera. Čim se vrate kući, odmah posle utakmice, crno-beli se prepakuju i u sredu ujutro lete u Francusku, na duel drugog kola Evrolige protiv Asvela, što je novih 2.450 kilometara u dva smera.


Međutim, sve napisano ne sme da bude nikakav izgovor Žocovim izabranicima za lošije partije. To im je i sam trener odmah stavio do znanja, pa su posle poraza u Izraelu, usred noći, imali sastanak i video-analizu meča. Posle tri sata leta do Beograda uveče ih je dočekao naporan trening, s mnogo trčanja. Ekipa je trenirala i subotu po podne, pre puta za Sloveniju. Da mesta odmoru nema, potvrdio je i Obradović.
Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović


- Očekujem da reagujemo posle slabo odigrane utakmice protiv Makabija u Tel Avivu. Ekipa Krke je odigrala odličnu utakmicu u prvom kolu (pobedila FMP). Moramo biti maksimalno koncentrisani i na neuporedivo boljem nivou odbrambeno da bismo odigrali dobro utakmicu i bili spremni za ono što nas očekuje, a to je sigurno veliko iskušenje protiv Krke - rekao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading