LEGENDARNI RERPEZENTATIVAC PRIZNAO! Nemci su me ZVALI za selektora! Srbija OSVAJA zlatnu medalju!

Autor:

Sport

09.09.2023

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni Saša Obradović nije imao dilemu oko finalnog meča.

LEGENDARNI RERPEZENTATIVAC PRIZNAO! Nemci su me ZVALI za selektora! Srbija OSVAJA zlatnu medalju!

Foto: FIBA

Srbija i Nemačka će u nedelju od 14 časova i 40 minuta odlučivati o novom svetskom šampionu, u finalu ovogodišnjeg Mundobasketa.

Legendarni reprezentativac naše države Saša Obradović, koji danas obavlja ulogu trenera evroligaša Monaka, naglašava da je prednost na strani Pešićevih "orlova".

- Obe ekipe su kvalitetne. Mislim da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti zlatnu medalju. Pešić je briljantan košarkaški um, nepravedno je trpeo kritike i nije ih zaslužio. Pokazao je da je najbolji trener u ovom trenutku. On je postavio temelje u Nemačkoj. Verujem da smo favoriti i da ćemo doći do titule svetskog prvaka - rekao je Saša Obradović za "Informer".

Foto: Starsport

 

Bivši šef struke Zvezde Meridianbet tvrdi da su srpski košarkaši pokazali najviše do sada, a posebno napominje igrače koji su je vodili do finala.

- Pokazali smo da smo dobar tim. Svaki igrač pruža sve od sebe, desilo se da neki košarkaši nisu mogli da učestvuje na Mundobasketu, ali ekipa je koja je tu je opravda nacionalni grb. Utakmica sa Kanadom je bila sjajna. Bogdan je sjajan lider, partije Dobrića i Milutinova takođe bi trebalo istaknuti, ne smemo zaboraviti ni Aleksu Avramovića.

Prema Obradovićevim rečima, finale će obeležiti nadmudrivanje sjajnih stručnjaka, koji pripadaju samom vrhu svetske košarke.

- Biće ovo sudar dva velika trenerska uma. Svetislav Pešić je iskusan trener koji je osvojio mnogo trofeja. S druge Gordon Herbert je fantastičan trener, njegovo znanje veliko, mislim da je u jednom momentu karijere bio nepravedno zapostavljen - dodao je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

 

Srbija će posebnu pažnju morati da obrati na dva igrača, koje Saša smatra liderima tima.

- Vagner i Šreder su njihove najveće zvezde. Jako mi se dopada kako igra Moric Vagner, dosta je sazreo kao košarkaš i mnogo je koristan svojoj ekipi. S druge strane, Šreder ima svoje neke mane. Nekada preteruje sa šutevima, to se videlo na utakmici s Litvanijom, čak je imao i sukobe sa selektorom, ali iskukipo se svima fanatstičnom partijom u polufinalu.

Priznao je trener Monaka da je svojevremeno dobio poziv "pancera" da preuzme nacionalni tim finaliste Mundobasketa.

- Imao sam ponudu da bude selektor Nemačke. Naravno nezahvalno bi bilo sada pričati o tome. Nemačka imao sjajnog selektora. Ja ponudu nisam prihvatio, ali sam se tamo uvek osećao dobro, Berlin je moja  druga kuća - istakao je Saša Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading