DEŽA VI: Srbija ubedljivo vodila, Italijani opet slavili posle preokreta! Bogdan promašio šut za trijumf!

Autor:

Sport

09.08.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" nisu uspeli da ostvare novu pobedu u Atini.

DEŽA VI: Srbija ubedljivo vodila, Italijani opet slavili posle preokreta! Bogdan promašio šut za trijumf!

Foto: KSS

Bogdan Bogdanović protiv Italije

Košarkaška reprezentacija Srbije se na Akropolis kupu u Atini susrela sa selekcijom Italije, a taj meč završen je pobedom "azura" od 89:88 (19:32, 25:15, 26:23, 19:18).

Izabranici Svetislava Pešića su silovito ušli u utakmicu, pošto su već posle prvih deset minuta imali dvocifrenu prednost. "Orlovi" su tokom uvodne deonice pogađali iz svih pozicija, a najveću razliku imali su u trenutku kada su vodili 28:11. Na kraju, prvi kvartal je završen rezultatom 32:19 za Srbiju.

Ipak, u drugoj deonici su naši košarkaši popustili, pa su "azuri" uspeli da istope razliku. Italijani su se u meč vratili serijom 9:0, kojom su prišli na tri poena zaostatka (36:33), a razlika je bila ista i na poluvremenu, pošto je Srbija posle 20 minuta igre vodila 47:44.

Italijani su bili bolji rival i u trećoj četvrtini, koja im je pripala rezultatom 26:23. "Azuri" su u toj deonici uspeli da dođu i do prednosti po prvi put na meču, pa je viđena prava rezultatska klackalica, koja je završena najpravednije moguće - nerešenim rezultatom uoči poslednje četvrtine (70:70).

"Orlovi" su četvrti kvartal otvorili poenima, poveli su 73:70, ali je tada usledila serija Italije od 10:2, koju je Pešić morao da seče tajm-autom. Taj minut odmora je trgnuo igrače Srbije, koji su postigli četiri vezana poena i uveli su meč u neizvesnu završnicu. Ipak, naš tim nije imao snage da preokrene rezultat, pa je na kraju poražen sa 89:88, iako je Bogdan Bogdanović imao šut za pobedu u poslednjoj sekundi.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Nikola Jović koji je postigao 18 poena, a pratio ga je Bogdan Bogdanović sa 14. Osim njih, dvocifreni su bili još Vanja Marinković koji je ubacio 12, Marko Gudurić sa 11 i Nikola Milutinov koji je dodao 10 poena.

Na drugoj strani je prednjačio Simone Fontekio sa 13 koševa, Mateo Spanjolo je postigao 12, a Ahile Polonara 11.

Ovaj poraz je sve ljubitelje košarke podsetio na jedan od prethodna dva koja su nam naneli Italijani. Pre godinu dana su Srbija i Italija igrale u osmini finala Evropskog prvenstva, a iako su "orlovi" bili veliki favoriti i vodili su većim delom meča, na kraju su "azuri" slavili sa 94:86 i plasirali se u četvrtfinale.

Možda još bolniji poraz desio godinu dana ranije, u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Taj meč se igrao u Beogradu, a pobedu od 102:95 odneli su Italijani.

Podsetimo, Srbija je prvog dana takmičenja na Akropolis kupu pobedila domaćina, selekciju Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading