MUK U DVORANI: Kapiten Srbije se povredio na meču sa Italijom!

Autor:

Sport

09.08.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvrnuo je zglob i napustio parket.

MUK U DVORANI: Kapiten Srbije se povredio na meču sa Italijom!

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović

Košarkaška reprezentacija Srbije se na Akropolis kupu u Atini susrela sa selekcijom Italije, što nas je nateralo da se prisetimo kratke istorije duela "orlova" i "azura".

Od trenutka kada je Srbija počela da se takmiči kao samostalna država, naši košarkaši su 16 puta igrali protiv Italijana, a međusobni skor je 12-4 u korist "orlova".

Međutim, navijači Srbije definitivno imaju košmare kada se pomene reprezentacija Italije, pošto su nas "azuri" u prethodne dve godine koštali potencijalno velikih rezultata.

Podsetimo, pre godinu dana su Srbija i Italija igrale u osmini finala Evropskog prvenstva, a iako su "orlovi" bili veliki favoriti i vodili su većim delom meča, na kraju su "azuri" slavili sa 94:86 i plasirali se u četvrtfinale.

Možda još bolniji poraz desio godinu dana ranije, u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Taj meč se igrao u Beogradu, a pobedu od 102:95 odneli su Italijani.

Osim pomenutih utakmica, treba istaći i još jedan meč koji navijačima Srbije nije ostao u lepom sećanju, a odigran je uoči Mundobasketa 2014. godine u Trstu. Tada su "azuri" slavili rezultatom 80:71, a meč je obeležila povreda kapitena "orlova" Miloša Teodosića.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Italijani su samo još jednom pobedili Srbiju, 2009. godine, a u preostalih 12 okršaja je naš nacionalni tim uglavnom lako izlazio na kraj sa ovim nezgodnim rivalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vranjevcan

09.08.2023 19:27

TREBA DA VAS JE SRAMOTA!!!!!!! IMA LI NESTO STA NE BI URADILI ZA JEDAN KLIK?!?!?!? RODJENU MAJKU BI PRODALI,.....

Bolan Dojcin

09.08.2023 23:34

A kad je bio zdrav!?