DRAMA U ATINI: Srbija u penal završnici pobedila Grčku!

Autor:

Sport

08.08.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" preleteli "helene" na Akropolis kupu.

DRAMA U ATINI: Srbija u penal završnici pobedila Grčku!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović protiv Grčke

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je novu pobedu na pripremama za Mundobasket!

"Orlovi" su u prvoj utakmici na Akropolis kupu, koji se igra u Atini, pobedili domaćina Grčku rezultatom 71:64 (16:13, 23:22, 18:14, 14:15).

Meč su bolje otvorili "heleni", koji su posle nekoliko minuta igre imali prednost od 9:4. Međutim, druga polovina uvodne četvrtine je pripala izabranicima Svetislava Pešića, koji su uspeli da preokrenu rezultat i posle deset minuta su vodili 16:13.

Prvi koš u drugoj deonici postigli su Grci, ali je onda usledila serije Srbije 8:0, kojom su "orlovi" došli do prve osetnije prednosti na meču (24:15). Od tog trenutka je domaća selekcija opet bolje zaigrala, pa je postepeno topila razliku, a do izjednačenja (34:34) je došla u završnici poluvremena. Međutim, sam kraj drugog kvartala je pripao našoj reprezentaciji, koja je na veliki odmor otišla sa vođstvom od 39:35.

Srbija je dominantno ušla u drugo poluvreme, pošto je serijom 13:2 došla do maksimalnih +15 (52:37). Kao i u prethodnoj četvrtini, izabranici Dimitrisa Itudisa su bolje zaigrali u njenoj drugoj polovini, ali su ovog puta uspeli da smanje samo na 57:49, što je bio rezultat koji je stajao na semaforu uoči poslednjih deset minuta.

U poslednju četvrtinu su bolje ušli reprezentativci Grčke, koji su uspeli da poravnaju rezultat na 59:59, ali nisu imali snage da preokrenu, već je usledila mini-serija Srbije (5:0) za odbijanje naleta. Trenutak koji je prelomio meč bila je trojka Marka Gudurića za 69:62, kada je na satu pisalo još dva minuta i pet sekundi do kraja. Posle toga Grci nisu imali snage da se ponovo vrate u meč, iako su pokušali brzim faulovima u završnici, pa je Srbija upisala novi trijumf u pripremnom periodu.

Najefikasniji kod "orlova" bio je Bogdan Bogdanović sa 15 poena, a po jedan manje su imali Marko Gudurić i Nikola Milutinov, dok je dvocifren bio i Dušan Ristić sa 11.

Na drugoj strani je prednjačio Nikos Rohkavopulos sa 19 koševa, a 11 je dodao doskorašnji košarkaš Partizana Joanis Papapetru.

U nastavku Akropolis kupa, Srbija će u sredu odmeriti snage sa reprezentacijom Italije, a "azuri" će na megdan Grčkoj izaći u četvrtak, kada se turnir i završava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading