DONČIĆ PREDVODI SLOVENIJU: Sekulić objavio spisak za SP - tu su i dva Amerikanca!

Autor:

Sport

03.07.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jak tim Slovenaca za predstojeći Mundobasket.

DONČIĆ PREDVODI SLOVENIJU: Sekulić objavio spisak za SP - tu su i dva Amerikanca!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Sekulić, selektor košarkaške reprezentacije Slovenije, objavio je listu sa 20 igrača na koje računa na pripremama za Svetsko prvenstvo.

Najbitnija informacija za sve navijače ove države jeste da je tu i Luka Dončić, as Dalas Maveriksa, koji je još jesenas najavio da će predvoditi nacionalnu selekciju u Aziji.

Na spisku nema dugogodišnjeg kapitena selekcije Slovenije Gorana Dragića, koji se oprostio od dresa državnog tima, kao ni povređenog asa Cedevite Olimpije Eda Murića.

Foto: Starsport

Goran Dragić neće igrati za Slovence

Igrači na koje selektor Sekulić računa su:

Jaka Blažič (Bahčešehir), Saša Ciani (Cedevita Olimpija), Vlatko Čančar (Denver Nagets), Jakob Čebašek (Konstanca), Žiga Dimec (Nišinomija), Luka Dončić (Dalas Maveriks), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Glas (Cedevita Olimpija), Gregor Horvat (Dižon) Urban Klavžar (Mursija), Aljaž Kunc (Ajova Stejt), Miha Lapornik (Patrioti Levice), Jurij Macura (Krka), Blaž Mahkovič (Helios), Džordan Morgan (Konjaspor), Aleksej Nikolić (Breša), Bine Prepelič (Šarlroa), Klemen Prepelič (Valensija), Žiga Samar (Hamburg), Majk Tobi (Barselona).

Podsetimo, ovogodišnje prvenstvo sveta počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, a igra se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Slovenija se nalazi u grupi F, zajedno sa Zelenortskim ostrvima, Gruzijom i Venecuelom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading