ZVEZDA MOŽE I NA F4! Darko Miličić ZAPALIO Delije!

Autor: M.S.

Sport

12.03.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde, nakon četiri uzastopne pobede, postali su strah i trepet u Evropi! Crveno-beli su u četvrtak savladali Makabi (84:77), a pre "ponosa Izraela" u Beogradu su padali Real (65:62), Baskonija (86:83) i Fenerbahče (74:69).

ZVEZDA MOŽE I NA F4! Darko Miličić ZAPALIO Delije!

Foto: Starsport

Trijumfom nad evropskim velikanima, ali i zbog suspenzije ruskih timova CSKA, Zenita, Uniksa, izabranici Dejana Radonjića imaju velike šanse da obezbede prolaz u plej-of.

KORAK KO KORAK

Međutim, nekadašnji košarkaški as Darko Milić poručuje u razgovoru za Srpski telegraf da bi bilo ostvarenje sna kada bi se crveno-beli našli među četiri tima u Evropi. Tim pre što bi, u tom slučaju, svoj prvi fajnal-for u istoriji igrali u beogradskoj Areni od 19. do 21. maja.

- Bilo bi sjajno kada bi se Zvezda našla među četiri ekipe koje će boriti za trofej. Normalno je da navijači žele da se to ostvari i ubeđen sam da nije nemoguće. Nema više nepobedivih ekipa, niko nije vanzemaljac. Bio bih presrećan kad bi se to ostvarilo, ali i ako ne bude, neću nikome zameriti - objasnio je Miličić.

Pre te stepenice zvane fajnal-for srpski šampion mora prvo da obezbedi plasman u top osam Evrolige. Nakon trijumfalne serije i eliminacije ruskih klubova košarkaši Zvezde zauzimaju sedmu poziciju sa skorom 11-12, a da bi se tu zadržali moraju u poslednjih pet kola da prođu trnovit put. Najpre da savladaju nemačke timove jer Alba trenutno ima skor skor 9-12, a Bajern 12 pobeda i 10 poraza. Takođe, podrazumeva se pobeda na domaćem terenu u poslednjem kolu protiv aktuelnog šampiona Evrope Efesa.

BEZ KALKULACIJA

Međutim, Miličić, koji je odnedavno i član upravnog odbora, ne slaže se s pomenutim kalkulacijama.

- Nema tu nekog posebnog računanja i mudrosti, bitno je da se pobeđuje. Mora svaka utakmica da se dobije, A ako ne svaka, onda što više. Možemo mi da se pravimo pametni i da nešto prognoziramo, ali bitno je samo ono što je na terenu. Verujem da niko nije pre mesec dana verovao da će Zvezda doći u poziciju da prođe regularni deo takmičenja, pa se to sad dešava. Samo je bitno da dobro tempiraju formu i budu najjači kad je najpotrebnije - zaključio je Miličić.

Evroliga hvali Zvezdu

Pobednički niz Crvene zvezde u poslednje dve nedelje pohvalili su i čelnici Evrolige. Nakon trijumfa nad Makabijem predstavnici elitnog takmičenja su na zvaničnom Tviter nalogu istakli da srpski klub radi odličan posao.

- Četiri pobede u nizu i pobeđivanje evropskih giganata su u procesu - piše u objavi Evrolige.

PREOSTALI MEČEVI ZVEZDE

18. mart

Barselona - C. zvezda 21.00

25. mart

Alba - C. zvezda 20.00

1. april

Bajern - C. zvezda 20.30

3. april

Žalgiris - C. zvezda 19.00

7. april

C. zvezda - Efes 19.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading