Čačani se spremaju za debi u ABA ligi: Borac rešio tri važna potpisa, u planu i tri evropska pojačanja!

Autor:

Sport

07.06.2020

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sednici ABA lige krajem maja odlučeno je da se ABA liga proširi za dva tima, pa su tako priliku da učestvuju u elitnom rangu dobili čačanski Borac i Split. Koper Primorska će najverovatnije odustati od takmičenja u ABA ligi zbog finansijskih problema, njih bi trebalo da zameni MZT Skoplje.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Borac Čačak

Bilo kako bilo, Srbija je u Borcu dobila još jednog predstavnika u elitnom rangu regionalnog takmičenja, a Čačani su već počeli sa pripremama za narednu sezonu.

Kako prenosi "Morava info", Borac planira da zadrži kostur ekipe iz nedavno okončane sezone, ali i da ga pojača sa dva ili tri proverena igrača evropskog kalibra.


I dok se još uvek ne zna ko bi mogao da pojača ekipu pred takmičenje u ABA ligi, uprava kluba je krenula sa ostvarivanjem prvog dela plana, a to je zadržavanje ključnih igrača iz postojećeg rostera.

Tako je kapiten Uroš Čarapić već produžio ugovor sa klubom, a parafe su na nove saradnje stavili i Brajs Džouns, kao i bivši košarkaš Mege i FMP-a Radovan Đoković.


Amerikanac je parafirao produžetak saradnje na još godinu dana, Đoković na još dve godine.

Plejmejker rođen u Njujorku je u sezoni za nama beležio 10,9 poena uz četiri asistencije po nastupu, dok je Đoković imao prosek od 14 poena i 3,4 asistencije po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading