Srbija sa TRI NAPADAČA protiv Švajcarske? Piksi ZAPALIO javnost!

Autor:

Sport

01.12.2022

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se iznenađenje!

Srbija sa TRI NAPADAČA protiv Švajcarske? Piksi ZAPALIO javnost!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20 časova igra meč odluke u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Republika
 

"Orlovi" će prolaz u osminu finala tražiti protiv Švajcarske, a samo pobeda naš nacionalni tim može da odvede u narednu rundu.

Uz to, potrebno je i da Brazilci ostanu neporaženi od Kameruna, što je više nego realna opcija. Atmosfera u našem nacionalnom timu je na nivou, što se moglo videti iz treninga posle remija sa Kamerunom (3:3), te su svi spremni da pokušaju da zadaju završni udarac Švajcarcima. Pred ovaj meč javnosti će se obratiti selektor Dragan Stojković Piksi i napadač Aleksandar Mitrović (od 13.30), a kompletan tok konferencije za medije pratite putem našeg lajv-bloga.

Konferencija za medije pred meč Srbija - Švajcarska

Koju je utakmicu teže pripremiti Portugal ili Švajcarsku?

- Potpuno isto. Ja sam toliko smiren, toliko dobro spavam. Nasmejan sam i žao mi je što niste sa nama u hotelu, na treningu, da vidite kako to funkcioniše. FIFA to ne dozvoljava, ali pitaćemo ih sledeći put da vas puste. Mi smo tim, mi smo grupa i tako ćemo se ponašati što duže može. Ja svako jutro kad se probudim samo se pomolim da su mi igrači zdravi. Dočekujemo ovu utakmicu u odličnom raspoloženju i jedva čekamo da izađemo na teren - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Da li će Srbija igrati defanzivno ili ofanzivno?

- U utakmici protiv Brazila nismo bili kompletni, pa smo morali da igramo kako je Brazil diktirao tempo. Ispalo je da se branimo, ne zato što smo hteli, nego zato što smo morali. Protiv Kameruna je to bilo daleko bolje. Nismo znali da iskoristimo kontrolu utakmice. Sad, ova treća utakmica... Vi ne možete da pobedite ako ne napadate. Igraćemo napadački, nećemo zaboraviti da se branimo. Švajcarska je organizovana ekipa čije je linije teško probiti. Fudbal je igra strpljenja, inteligencije, driblinga... Mnogo faktora može da odluči. Da biste pobedili utakmicu morate da napadate. Evo juče, Poljska se branila, pa je izgubila. Mnogo ekipa koje se brane ne mogu da dobiju. Ja to poštujem, ali nisam neki fan takvog fudbala i destruktivne igre. Švajcarska je u prednosti jer im dva rezultata idu u prilog, a nama samo jedan. Ali možda je to i dobro jer je Srbija navikla na muku - smatra Dragan Stojković Piksi.

Republika

Foto: Dražen Ostojić

Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije

 

Da li verujete u priče iz tabora Švajcarske da su se prehladili i ko će odlučiti utakmicu, da li možda baš Mitrović?

- Nisam njihov PR da bih znao istinu. Meni je važno da moji igrači nisu prehlađeni. I, nisu! A ko će presuditi? Ja ne igram, moraš Mitra da pitaš! Presudiće dobra igra i koncentracija maksimalna. Manji broj grešaka. To je tako. Ako budemo pravili gluposti kao protiv Kameruna ne očekujemo ništa. Ne može ni taj rezultat 3:3 da se gleda kao tragedija. Kada se pogledaju igrači Kameruna treba malo više poštovanja pokazati. To nije tragedija. Nismo mi imali velike rezultate, treba da budete realni malo. Na kraju krajeva, ne zanima me ko šta priča, već igrači. Da pokažemo da Srbija zna da igra fudbal! Put do pobede postoji. Poštujemo Švajcarsku, ali i sebe. Na kraju krajeva rezultat će pokazati ko je bolji - rekao je selektor.

Da li je Dušan Vlahović spreman?

- Vlahović je spreman za sutrašnju utakmicu. Njegovo stanje je neuporedivo bolje nego što je bilo kada smo došli u Dohu. Biće u konkurenciji za tim u svakom slučaju. Bilo bi neozbiljno da sada otkrijem da li će igrati ili neće. Ali, spreman je! - otkrio je Stojković, a svog kolegu iz napada hvalio je i Aleksandar Mitrović.

Portugalski mediji su pitali da li Srbija može protiv njihove reprezentacije ako se plasira u osminu finala?

- Sutrašnja utakmica je najbitnija, šta će biti kasnije pričaćemo kada dođe vreme za to - jasan je bio selektor, a sa njim se složio i Aleksandar Mitrović.

Da li će Srbija igrati sa dva napadača?

- Da li ćemo igrati sa jednim, dvojicom ili trojicom napadača videćete sutra. Mi smo radili u tom taktičkom smislu u ofanzivnom i defanzivnom delu. Želimo da ispravimo greške za koje smo sami krivi. Bitno je da svi napadači daju maksimum i da budu u funkciji tima! Videćemo sutra da li je jedan napadač dovoljan, dva puno ili su tri previše - rekao je Stojković.

Republika

Foto: Dražen Ostojić

Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije

 

Da li je Mitrović spreman?

- Osećam se dobro, spreman sam. Bilo je teško protiv Brazila, zahtevno fizički. Dobro sam se osećao i protiv Kameruna. Svi smo spremni i željno iščekujemo utakmicu - istakao je Mitrović.

Možemo li da ostavimo emocije po strani i odigramo kako treba?

- Kao što smo rekli, desiće se ono što smo predvideli. Utakmica protiv Švajcarske odlučuje ko ide dalje. Svi mi imamo emocije, ne bismo mogli da se bavimo ovim poslom bez njih. Nismo roboti. Navijači isto dolaze sa velikim emocijama, to je normalno. Rekao sam, a i ponoviću, da je na turniru svaki gol i svaki bod veoma važan. Ako pobedimo Švajcarsku videćete koju težinu ima bod protiv Kameruna. I drugi igraju fudbal. Dobro je da sami o sebi odlučujemo i da imamo ovu utakmicu. Ja bih razumeo tu neku sportsku katastrofu da smo izgubili od Kameruna, ali mi smo u igri. Otići će onaj ko bude bolji! Daćemo maksimum da dođemo do rezultata koji želimo. Zahvaljujem se na podršci, tu smo sa ciljem da damo sve od sebe. Ako neko bude bolji čestitaćemo. Teška utakmica, ali zato smo i ovde - istakao je Stojković, a Mitrović je dodao:

- Verujemo u sebe, ono što radimo. Bili smo pravi i u Lisabonu i u Oslu. Nadamo se da će tako biti i sutra.

Provokacija na račun Dragana Stojkovića Piksija! Upitan je naš selektor o sukobu Rusije i Ukrajine, ali je PR Saveza rekao da Stojković neće odgovarati na ta pitanja!

Neće biti lako, ali... Govorio je Piksi o predstojećem meču:

- Bićemo spremni, neće biti lako!

Selektor je počeo o stanju u ekipi i kritikama na njegov račun :

Za razliku od prethodnih dana - stanje je dobro. Svi igrači su odradili trening i na raspolaganju su za sutrašnju utakmicu. Nisam čitao, verovatno je bilo kritika, možda su očekivali nešto drugo i ne mogu da komentarišem. I da sam čitao, ne bih se bavio tim stvarim - rekao je selektor Stojković

13.30 - Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović stigli su na konferenciju.

13.25 - Za konferenciju Dragana Stojkovića Piksija - čeka se u redu! Primetan je i veliki broj stranaca.

Republika

Foto: Republika.Rs/ Dražen Ostojić

Red pred konferenciju Dragana Stojkovića Piksija

 

13.10 - Čeka se obraćanje selektora Stojkovića i napadača Mitrovića koje bi trebalo da počne za 20-ak minuta.

13.00 - Srbija na Švajcarsku ide svim silama! U prvoj postavi trebalo bi da se nađu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading