TRAGEDIJA U AFRICI! Fudbaler PREMINUO od povreda sa TERENA!

Autor:

Sport

25.03.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasna scena stiže iz Alžira.

TRAGEDIJA U AFRICI! Fudbaler PREMINUO od povreda sa TERENA!

Foto: printscreen

Fudbalska zajednica oplakuje tragičan gubitak 17-godišnjeg alžirskog fudbalera Vasima Al-Žaira, koji je preminuo u bolnici nakon desetodnevne borbe sa teškim povredama glave. Ovaj obećavajući mladi igrač, član kluba Vadi El Maa, doživeo je razarajući udarac u glavu tokom meča juniorskih kategorija, što je na kraju dovelo do ovog srceparajućeg ishoda.

 

 

Tokom utakmice, Al-Žair je primio loptu grudima i krenuo ka kaznenom prostoru protivničkog tima. U pokušaju da izgubi loptu, protivnik ga je nenamerno udario nogom u glavu, što je dovelo do toga da je Al-Žair pao u nesvest, udarajući glavom pritom. Šok i tuga su bili očigledni među oba tima, dok su posmatrači signalizirali hitnu intervenciju. Međutim, nedostatak hitne medicinske pomoći na mestu događaja značio je da je Al-Žair morao biti prevezen u bolnicu u privatnom vozilu.

Po dolasku u bolnicu, medicinski tim je započeo neumornu desetodnevnu borbu da spase život Al-Žaira. Uprkos njihovim naporima, ozbiljnost povreda glave se pokazala nepremostivom, što je na kraju dovelo do ovog razornog ishoda.

Nedostatak odmah profesionalne medicinske pomoći na mestu događaja i naknadna borba da se Al-Žair preveze u bolnicu ističu kritičnu važnost promptne medicinske pažnje u takvim teškim situacijama.


Dok se fudbalski svet oprašta od ovog dubokog gubitka, stižu pohvale od saigrača, trenera i navijača, ističući talenat, potencijal i nezamenljivu prazninu koju je ostavio njegov prerani odlazak. Alžirski fudbalski savez takođe je izrazio saučešće, naglašavajući potrebu za nastavkom budnosti u vezi sa bezbednošću igrača i prevencijom sličnih tragičnih incidenata u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading