NOVI SRBIN U JUVENTUSU? Vlahović i Kostić dobijaju DRUŠTVO! Zvezdin fudbaler oblači crno-beli dres!

Autor:

Sport

01.12.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli uporni da angažuju bisera Crvene zvezde.

NOVI SRBIN U JUVENTUSU? Vlahović i Kostić dobijaju DRUŠTVO! Zvezdin fudbaler oblači crno-beli dres!

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić i Dušan Vlahović

Napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović nalazi se na meti slavnog Juventusa!

Skauti "Stare dame" snimili su mladog golgetera crveno-belih, a kako prenosi ugledna "Gazeta delo sport" italijanski gigant je spreman da odvoji značajnu sumu novca za Mijatovića!

- Zemljak Dušana Vlahovića igra za Zvezdu, ima samo 18 godina, ali je već igrao i u Ligi šampiona i to su primetili u Juventusu, gde su mladi napadači dobijali šansu - stoji u tekstu "Gazete".

Republika

Foto: Starsport

 

Zvezdin biser je 11. jula proslavio punoletstvo. Na Marakani je prošao sve mlađe selekcije, dok je na početku takmičarske 2022/23. igrao za Grafičar, gde je na osam utakmica u Prvoj ligi Srbije dao pet golova. Na kraju letnjeg prelaznog roka iste godine vraćen je na najveći stadion "Rajko Mitić" i priključen A timu.

Mijatoviću je pripala čuvena "devetka", koja je prethodno bila u vlasništvu proslavljenog Milana Pavkova. Posle oporavka od virusa korona, zvanično je promovisan u prvotimca tokom oktobra meseca. Debitovao je na meču 4. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša u Budimpešti, kada je zamenio Gelora Kangu u 81. minutu. Na taj način je postao peti najmlađi debitant u istoriji srpskog prvaka na evropskoj sceni.

Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Mijatovićeva cena je 1.800.000 evropskih novčanica. Ove sezone je u Ligi šampiona upisao tri utakmice, dok je u Superligi Srbije na 10 utakmica četiri puta bio precizan.

U nedavnom duelu protiv Jang Bojsa imao je Jovan dve sjajne prilike, ali nije uspeo da ublaži poraz Zvezde. Pre mesec dana i ruski Zenit je pokazao interesovanje za mladog napadača Crvene zvezde.

Foto: printscreen

 

Debi u Superligi Srbije Jovan Mijatović zabeležio je u 17. kolu takmičarske 2022/23 protiv Kolubare. Na terenu je proveo 90 minuta i bio asistent Aleksandru Pešiću za prvi pogodak na utakmici. Na 169. večitom derbiju Mijatović je u igru ušao u 88. minutu, zamenivši na terenu povređenog Nemanju Milunovića. "Prvenac" u crveno-belom dresu je postigao za konačnih 0:2 na gostovanju Voždovcu, 8. maja 2023.

Od početka sezone dao je sedam golova, od toga četiri na superligaškoj sceni, a dva su donela pobede Baharovom timu, protiv Javora na Marakani (3:2) i Železničara u Pančevu (2:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading