MOŽDA U NJEMU LEŽI SPAS? Crvena zvezda ima vrhunskog centarfora - i pored odsustva zbog povrede, najbolji je strelac šampionata! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.11.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov povratak na teren sa nestrpljenjem se iščekuje.

MOŽDA U NJEMU LEŽI SPAS? Crvena zvezda ima vrhunskog centarfora - i pored odsustva zbog povrede, najbolji je strelac šampionata! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde porazom u Bernu oprostili su se od evropskog proleća, a evidentno najveći problem u ekipi jeste veliki broj šansi koje nisu iskorišćene. Međutim, čini se da klub sa najvećeg srpskog stadiona rešenje hronične neefikasnosti ima u soptvenim redovima.

 

Naime, golgeter OFK Beograda Aleksandar Kahvić u dosadašnjem toku šampionata devet puta se upisivao u listu strelaca i navedenim ostvarenjem je najbolji strelac prvoligaškog karavana. Navedeno ostvarenje posebno dobija na značaju ako se zna da je Kahvić već mesec dana odvojen od terena usled povrede. 

On se na terenu poslednji put našao u meču koji je odigran 27. oktobra kada su "romantičari" gostovali u Vršcu u susretu koji je okončan podelom bodova rezultatom 1:1, a devetnaestogodišnji golgeter je u igru ušao u 71. minutu zamenivši Dejana Georgijevića.

U dosadašnjem toku takmičenja, na deset odigranih utakmica u kojima je zabeležio nastup, Kahvić je u mečevima protiv gornjimilanovačkog Metalca i GFK Dubočice iz Leskovca psotigao po het-trik, a mreže je tresao i u susretima protiv užičke GFK Slobode, Jedinstva sa Uba i lazarevačke Kolubare.

 

 

I pored činjenice da dugo odsustvuje sa terena Aleksandar Kahvić je i dalje najbolji strelac Prve lige Srbije za sezonu 2023/24, sa jednim manje postignutim pogotkom prate ga klupski kolega Saša Marković i Kvaku Karikari iz Jedinstva sa Uba.

Kolika je dominacija kluba sa stare Karaburme u ovosezonskom takmičenju, govori i podatak da se među pet najboljih strelaca lige nalazi još jedan "romantičar". U pitanju je Dejan Georgijević koji se do sada sedam puta upisivao u listu strelaca.

Svi u redovima OFK Beograda nadaju se što skorijem povratku na teren vrsnog centarfora, a ostaje da se vidi da li će Kahvić već od narednog proleća svoje umeće pokazivati širom superligaških terena u crveno-belom dresu srpskog šampiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading