ŽENE VOĐA KLANA TVRDE DA SU STEKLE BOGATSTVO POŠTENIM RADOM: "Marko i ja smo za svadbu dobili 200.000 evra"

Autor:

Hronika

02.05.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojana Belivuk tvrdi da su ona i njen suprug stekli svoju imovinu isključivo radom i štednjom

ŽENE VOĐA KLANA TVRDE DA SU STEKLE BOGATSTVO POŠTENIM RADOM: "Marko i ja smo za svadbu dobili 200.000 evra"

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug, E-stock

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale novac stečen kriminalnim aktivnostima njihovih muževa. Na nedavnim suđenjima, ove dve žene su iznosile svoju odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

Pranje novca kriminalnog klana

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), Veljko Belivuk i Marko Miljković, zajedno sa svojim suprugama, prali su novac od ubistava i šverca droge, investirajući ga u nekretnine, luksuzne automobile i satove. Detaljno su osmislili plan kako da ilegalno zarađen novac uvedu u legalne tokove, često kupujući imovinu na tuđa imena, uključujući ime supruga, tašte i dede.

Odbrana supruga vođa klana

Bojana Belivuk tvrdi da su ona i njen suprug stekli svoju imovinu isključivo radom i štednjom, ističući da su početni kapital dobili kao nasledstvo nakon smrti babe i dede. Sa druge strane, Tanja Miljković je navela da je novac za kupovinu stana dobila kao poklon na svadbi, te da je dodatno štedela novac koji je dobijala od rodbine i roditelja.

- Sve što Veljko i ja posedujemo, stekli smo radom. Od kada smo se upoznali kao tinejdžeri uvek smo gledali da uštedimo i da imamo svoj krov nad glavom. Svakog meseca smo izdvajali novac, bez obzira kolika nam je bila plata. Štedeli smo za svoj stan. Štednja je počela još 2006. godine. Nismo mnogo izlazili, nismo davali novac na skupu garderobu i nakit.  Ne pušimo, ne pijemo, ne drogiramo se i ne trošimo novac na takve stvari - kazala je na početku svedočenja Veljina supruga Bojana. 

Radni staž i primanja

Bojana je izjavila da je tokom svog radnog staža obavljala različite vrste poslova, uključujući pečenje palačinki, rad u kafiću, fotokopirnici i restoranima..

- U početku sam zarađivala oko 300-400 evra mesečno,  a kasnije i po 500-600 evra i to u poslednjih 6-7 godina. Što se Veljka tiče, on je radio u kafiću, zatim kod rođaka u firmi za transport, odnosno špediciju, a poslednjih par godina bio je u firmi "ALKZ" d.o.o. - ispričala je ona.

Luksuzna imovina kroz štednju i nasledstvo

Supruge vođa klana ističu da su luksuzne vile izgradile kroz štednju i teške životne okolnosti. Bojana je istakla da su svakog meseca izdvajali novac kako bi stekli svoj krov nad glavom, dok je Tanja navela da je novac za kupovinu stana dobila kao poklon na svadbi.

- Vezano za stan u čiji sam otkup krenula, navodim da sam se udala 2015. godine i da smo Marko i ja na svadbi dobili 200.000 evra.  Polovinu tog novca uzela sam za sebe, dok je drugu polovinu Marko zadržao za sebe - kazala je Tanja.

Ona je objasnila da je od tog novca htela da kupi svoju prvu nepokretnost i dala je 100.000 evra za stan u Ulici Živka Davidovića, a trebalo je da isplati ostatak do 150.000 evra, izjavila je Tanja.

Ona je  i dodala da je štedela novac koji je dobijala od rodbine i roditelja, ističući da nije precizno znala tačan iznos,  ali je procenila da je bilo otprilike 50-60.000 evra i da je tim novcem planirala da isplati stan do kraja.

- Novac se za to vreme nalazio kod mene u kući u Čačanskoj ulici. Marko i ja živimo tamo sigurno pet godina, a vlasnik je bio Markov deda. Nakon njegove smrti stan je ostao Markovom ocu. Kuću je opremio Markov deda, nisam sigurna ko je i kada ugradio video nadzor na kuću. Nije mi poznato da je Marko imao neke satove "Roleks" i "Brajtling", u stvari sećam se nekog starog "Brajtlinga", ali ne znam kako je nabavljen  - navela je žena Marka Miljkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading