"MUČNO I JADNO, KAO DA SU ONI ŽRTVE" Otac Angeline Aćimović koju je ubio Kosta Kecmanović o napuštanju sudnice: Teško je slušati hvalospeve o njihovoj porodici...

Autor:

Hronika

16.05.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku ročišta, koje je juče održano, Anđelko kaže da je u trenutku odlučio da ipak napusti sudnicu.

"MUČNO I JADNO, KAO DA SU ONI ŽRTVE" Otac Angeline Aćimović koju je ubio Kosta Kecmanović o napuštanju sudnice: Teško je slušati hvalospeve o njihovoj porodici...

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, Društvene mreže, Privatna arhiva

Nakon godinu dana od masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, bol i tuga roditelja ubijene dece ne jenjavaju. Otac nastradale devojčice Angeline Aćimović, Anđelko Aćimović, kaže da mu svaki odlazak na novo suđenje sve teže pada, piše Kurir

- Osećanje je mučno i poražavajuće, ali svesni smo načina na koji pokušava porodica da se brani zajedno sa svim advokatima, ali uvek je teško to iznova videti, iznova osetiti. Mi smo u obavezi da se borimo zbog svoje dece i da ostanemo čvrsti do kraja.

U toku ročišta, koje je juče održano, Anđelko kaže da je u trenutku odlučio da ipak napusti sudnicu.

- Prvo zaista je mučno slušati njihove hvalospeve o svojoj porodici. Mi znamo taktički šta su oni odlučili, da pokušaju da izazovu saželjenje javnosti i sudija, ali pošto nije javnost ni prisutna, onda na sudije da utiču tako što pokažu koliko su oni dobri i da su bukvalno vaspitali jedno divno dete, a da se to ne znam kako moglo desiti njima. Njima se to je li omaklo i kao da su bukvalno oni žrtve, a ne svi mi! Tako da je to jako licimereno s njihove strane, a s naše strane je jako teško slušati. I onda sve to počinje nekim literarnim radovima i hvalospevima, tako da je to mučno i onda sam demonstrativno izašao ja, a posle mene, još neki roditelji.

Posle godinu dana od počinjenog zločina, majka dečaka ubice, Mirjana Kecmanović, odlučila je da prvi put izjavi saučešće roditeljima nastradale dece, što je, kaže Anđelko, sve prisutne ostavilo bez teksta.

- Pa nemam na to komentara. I to izjavljivanje saučešća je apsolutno teatralno, nema nikakve veze sa iskrenošću. Oni su imali mnogo ranije priliku da nađu načina kako da dođu do nas da iskažu saučešće. Drugo, nije trebalo ništa da rade, osim da jednostavno kažu svima: Mi smo propustili nešto u svom načinu vaspitanja i nismo bili odgovorni roditelji, prihvatamo svu odgovornost. To bi potpuno promenilo celu sliku i način. Kad bi pokušali da svi zajedno sa njima kao porodicom razjasnimo šta se to desilo, koji je pravi uzrok, osim porodične nebrige. Kako se to moglo desiti? Potrebna je njihova pomoć i saradnja, ali oni nemaju želju za tim nikako, tako da je to jadno. Moraćemo sami da se borimo, da vidimo šta je razlog, šta je uzrok, a bez toga je izvinjenje potpuno nebitno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tijana

16.05.2024 15:44

Oni po savetu advokata ne prihvataju nikakvu odgovornost ni krivicu! Jedino tako mogu biti oslobodjeni optuzbe, a samim tim i izbeci i nadoknadu nematerijalne stete! Ako budu oslobodjeni, rasprodace imovinu i zdimiti u inostranstvo, sa Kostom ili bez njega!

Tanja

16.05.2024 15:50

Neutesni roditelji, nemate vise sta da izgubite, ne odustajte ni pokoju cenu! Ovi hoce da se izvuku, njihova deca, su ziva, pa makar bila i u ludnici!

Odgovori 17 4