SENEGALAC OSVAJA SRPSKU PRESTONICU: O njemu će se tek pripovedati - postiže golove kao od šale! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.11.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pe samo dva meseca je stigao u srpski fudbal, a već sa da se o njemu govori u superlativima.

SENEGALAC OSVAJA SRPSKU PRESTONICU: O njemu će se tek pripovedati - postiže golove kao od šale! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Fudbaleri RFK Grafičara u sezoni 2023/24 u okviru Prve lige Srbije ne beleže očekivane rezultate. Puleni trenera Marka Neđića tokom prethodnih 18 prvenstvenih mečeva zabeležili su pet pobeda, šest remija i sedam poraza i trenutno su daleko od od vrha tabele i borbe za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Popularni "grafosi" puna dva meseca bil isu prosto neprepoznatljivi. od polovine avgusta, do sredine meseca oktobra, na 11 prvenstvenih mečeva zabeležili su pet remija i šest poraza i činilo se da će ekipa doći u situaciju da se grčevito bori za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji.

Međutim, momci u ljubičastoj sportskoj opremi u poslednje vreme pokazuju znake napretka. Nakon trijumfa u zaostalom susretu devete takmičarske runde nad lazarevačkom Kolubarom (1:0), zabeležen je i trijumf nad gradskim rivalom novobeogradskim Radničkim rezultatom 4:2, a susret je obeležio Senegalac Embop Babakar koji je pre samo dva meseca stigao u srpsku prestonicu.

U redove "grafosa" mladi dvadesetjednogodišnji Babakar je došao iz senegalske ekipe Diambars i Beograd je njegovo prvo sretanje sa evropskim fudbalom.

 

 

Nakon perioda adaptacije, Babakar dobija sve više prilika u ekipi Marka Neđića, a čini se da se već sada može govoriti o igraču koji će ostaviti trag u klubu sa Senjaka. U poslednja tri prvenstvena meča Babakar je isto toliko puta tresao protivničke mreže. Svoj premijerni pogodak postigao je na gostovanju na Ubu u susretu koji je RFK Grafičar izgubio rezultatom 1:3, da bi prethodnog vikenda sa dva pogotka "torpedovao" novobeogradske "majstore" i slobodno se može reći da je najzaslužniji za trijumf ekipe i osvojene bodove koji su bili preko potrebni.

Ostaje da se vidi kako će se mladi Senegalac dalje razvijati, ali svakako će klub na njemu, kada za to dođe vreme, profitirati, a ostaje da se vidi može li jednog dana Babakar zakoračiti i na veliku scenu, možda i u dresu Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading