SNEŽNI ROLERKOSTER NA MARAKANI: Senegalac očitao lekciju "majstorima" - prestonički derbi je opravdao očekivanja! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.11.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljeni ljubitelji fudbala i pored pravog zimskog vremena praćenog snegom, mogli su da uživaju u fudbalskoj predstavi.

SNEŽNI ROLERKOSTER NA MARAKANI: Senegalac očitao lekciju "majstorima" - prestonički derbi je opravdao očekivanja! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

U okviru 18. runde Prve lige Srbije na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" snage su odmerili gradski rivali RFK Grafičar i novobeogradski Radnički, ekipe koje se na iznenađenje mnogih nalaze u donjem delu tabele i koje već sada moraju da razmišljaju o svakom bodu kako bi izbegli grčevitu borbu za opstanak tokom prolećnih meseci.

 

Kao i u gotovo svim mečevima ove jeseni domaćin ofanzivno kreće od prvog sudijskog zvižduka i takav način igre im se ubrzo isplatio. Ajdar je izveo korner, gosti su dopustili da lopta padne u peterac, gde se najbolje snašao Marko Ćurić postigavši svoj drugi ovosezonski pogodak.

 

 

Svega šest minuta kasnije gosti stižu do poravnanja rezutata. Nakon kornera Nuredinija, Ikporo prosležuje loptu do Aleksandra Simčevića koji trese mrežu Ivana Guteše.

Potpuni rezultatski preokret viđen je u 37. minutu. Kapiten "majstora" Ilija Matejević sjajnim udarcem sa distance dovodi Novobeograđane do rezultatske prednosti.

U nastavku susreta na scenu stupa Senegalac Embop Babakar koji golovima u 55. i 67 minutu donosi potpuni rezultatski preokret. 

 

 

 

 

Tačku na krajnji ishod meča postavio je u Strahinja Stojanović u 80. minutu kada se sjajno snašao u srcu šesnaesterca postigavši i četvrt ipogodak svoje ekipe.

 

 

- Prva liga Srbije, 18. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Novi Beograd) 4:2 (1:2)

Strelci: M. Ćurić 6`, E. Babakar 55`, 67`, S. Stojanović 80`; A. Simčević 12`, I. Matejević 37`

Stadion: "Rajko Mitić" - teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 150

Sudija: Predrag Simić

Žuti kartoni: F. Vasiljević, V. Mladenović, A. Fratrović (RFK Grafičar); K. O. Aderonmu. A. Krivokapić (Radnički)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Marić (Đurić), Babakar (Krsmanović), Vasiljević (Fratrović), Ćurić, Stojanović, Jovanović, Radojević, Ajdar (Đukić), Maksimović (Mladenović).

Radnički (Novi Beograd): Radojičić, Nedeljković, Knežević, Matejević, Nuredini (Đokić), Pešić, Krivokapić (Lukić), Ćurčić, Ikporo (Krapuhin), Aderonmu (Izučukvu), Simčević.

U narednom kolu ekipu treenra Marka Neđića očekuje teško gosotvanje u Leskovcu GFK Dubočici, dok će novobeogradski Radnički na stadionu "kraj Studenjaka" ugostiti lidera na tabeli OFK Beograd.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading