DULJAJ OPREZAN PRED ŽELEZNIČAR: Miljenik "grobara" upitan, igračima ZABRANIO DA PRIČAJU o derbiju

Autor:

Sport

21.09.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli u petak od 20 gostuju u Pančevu.

DULJAJ OPREZAN PRED ŽELEZNIČAR: Miljenik "grobara" upitan, igračima ZABRANIO DA PRIČAJU o derbiju

Foto: Starsport

Igor Duljaj

Fudbaleri Partizana u petak od 20 časova gostuju Železničaru iz Pančeva, a očekivanja od meča sa novajlijom u elitnom rangu u okviru osmog kola Superlige Srbije, izneo je šef stručnog štaba Igor Duljaj.

- Teška utakmica nas očekuje, posebno što je to nov tim koji je ušao u Superligu. Svi ti klubovi imaju super motiv kada igraju protiv najvećih srpskih klubova kojima pripada i Partizan. Biće teško, jer nemaju šta da izgube, ima dosta igrača koji su bili u Partizanu, imaće motiv da pokažu šta znaju, što je legitimno - počeo je Duljaj.

Crno-beli su u prethodnoj rundi Superlige savladali Radnik iz Surdulice posle preokreta 3:2 (0:2), što je bio slučaj i protiv Voždovca nešto ranije. U oba navrata pitanje pobednika rešeno je duboko u sudijskoj nadoknadi.

- Ja bih voleo da je to malo drugačije, ali i raduje zato što tim pokazuje da može da se vraća iz mrtvih i nijednog trenutka nije pokazao paniku i strah. Naprotiv, pokazali su želju, videlo se po njima da veruju u pobedu. Naravno, nećemo uvek moći da postižemo golove u poslednjim trenucima meča - kaže Duljaj i nastavlja u istom tonu:

- Timovi koji dominiraju uvek će imati problem, a to je što ima dosta prostora za protivnika da ide na brzu kontru. Napravili su odličnu analizu i Surdulica i drugi protivnici, jer smo primali golove na identičan način, teško je da sve bude pod konac, trudićemo se da te greške u hodu ispravljamo.

Potom je govorio o zdravstvenom biltenu.

- Izvešću najbolji tim za koji smatram da može da uzme tri boda. Uvek se dogode nepredviđene stvari. Moram da vidim u kakvom su stanju Baždar, Belić i Nikolić, žalili su se na lakše povrede - otkrio je Duljaj i zabrinuo navijače budući da je Belić ove sezone jedan od najboljih u timu. 

Foto: Starsport

NEIZVESNOST: Kristijan Belić

Nakon gostovanja u Pančevu, Partizan pet dana kasnije u Humskoj dočekuje večitog rivala Crvenu zvezdu.

- Znamo ko ima kod nas tri kartona i znam šta ova utakmica protiv Železničara može da donese, uopšte ne razmišljam o utakmici posle. U ovom trenutku svima je zabranjeno da pričaju o derbiju, ne interesuje me ko koliko ima kartona i da li će se povrediti. Nema kalkulacija. Lepo je što je Natho rekao da se nada podršci navijača u derbiju, ali sad ću im reći da razmišljaju samo o utakmici sa Železničarom - poručuje šef struke "parnog valjka".

Za kraj, govorio je i o podršci navijača.

- Vidi se da igramo kao tim, postoji slika na terenu, vidi se zajedništvo. Ljudi koji dolaze na stadion, čak i kada smo gubili, nisu uputili nijednu ružnu reč našim igračima. Naprotiv dali su im podršku, nema potrebe da pozivam navijače znam da će ih biti puno sutra. Ne znam kako će svi uspeti da se smeste, ali znam da će biti ogromna podrška navijača Partizana, oni su nam vetar u leđa i veliki deo zasluga ide njima što se ekipa mnogo puta vratila iz mrtvih. Prošla utakmica pet golova, to je ono što dovodi navijače na stadion, ja nemam taj problem da kažem da igramo čvrsto pozadi da ne primimo gol, uvek idemo na gol više, da budemo dominantni, stvaramo dosta prilika kao što smo i stvarali na pet šest poslednjih utakmica. Nije lako, najvažnije je da ulazimo u šanse i da igrači znaju šta treba da rade u svakom trenutku - zaključio je Duljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading