PRIČALO SE O NJEGOVOM ODLASKU! Pao POTPIS u Parizu! Veliko POJAČANJE za PSŽ!

Autor:

Sport

09.04.2023

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler PSŽ-a Brazilac Markinjos postigao je dogovor sa čelnicima kluba u vezi produženja saradnje do 30. juna 2027. godine, prenose francuski mediji.

PRIČALO SE O NJEGOVOM ODLASKU! Pao POTPIS u Parizu! Veliko POJAČANJE za PSŽ!

Foto: Tanjug/AP

Markinjos (28) ima ugovor sa PSŽ-om do 30. juna 2024. godine, ali je posle višemesečnih pregovora odlučio da nastavi karijeru u redovima aktuelnog šampiona Francuske.

Brazilski reprezentativac je stigao u Pariz 2013. iz Rome za 31,4 miliona evra, a pre Rimljana igrao je za Korintijans.

Za Svece je odigrao 399 utakmica i postigao je 38 golova. Sa klubom iz Pariza osvojio je 26 klupskih trofeja.

Sa reprezentacijom Brazila, Markinjos je učestvovao na potonjem Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je "selesao" zaustavljen u četvrtfinalu od selekcije Hrvatske na penale, posle čega je Tite podneo ostavku na mesto selektora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Markinjos ostaje u Parizu još četiri godine

Prethodnih nedelja govorilo se o odlasku brazilskog defanzivca sa Parka prinčeva. Nekoliko klubova interesovalo se za njegove usluge, ali je Markinjos odlučio da ostane veran Parižanima i potpiše novi ugovor na još tri godine.

PSŽ-u ne cvetaju ruže ove sezone, pošto su doživeli ranu eliminaciju iz Lige šampiona, kada ih je dosta lako u dvomeču osmine finala izbacio Bajern iz Minhena.

Kasnije su počeli da posrću i u Ligi 1, gde brane titulu, pa su izgubili ogromnu bodovnu zalihu.

Uslei su, ipak, Sveci u prethodnom meču da savladaju Nicu na gostovanju, golovima Lea Mesija i Serhija Ramosa, te su zadržali šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lans, koji je savladao u petak Strazbur sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading