FUDBALSKI SVET ZAVIJEN U CRNO! Preminula LEGENDA Francuske i REKORDER Mundijala!

Autor:

Sport

01.03.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti pogodile su čitavu planetu.

FUDBALSKI SVET ZAVIJEN U CRNO! Preminula LEGENDA Francuske i REKORDER Mundijala!

Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni francuski fudbaler Žist Fonten preminuo je u 90. godini, objavio je "Ekip".

Fonten će ostati upamćen kao jedini fudbaler koji je na jednom Svetskom prvenstvu, u Švedskoj 1958. godine, postigao rekordnih 13 golova.

Žist Fonten bio je jedan od najboljih napadača u svoje vreme, pa je u dresu reprezentacije Francuske odigrao 21 utakmicu, a postigao je čak 30 pogodaka. Za nacionalni tim igrao je od 1953. do 1960. godine.

Francuz je nastupio na samo jednom Mundijalu, ali mu je i to bilo dovoljno da na večnoj listi najboljih strelaca i dalje opstaje na četvrtom mestu sa isto golova koliko je dao i Lionel Mesi.

Od njih dvojice su ukupno više pogodaka postigla samo tri igrača - Miroslav Klose (16), Brazilac Ronaldo (15) i Gerd Miler (14), ali oni iza sebe imaju nekoliko završnih turnira.

Fonten je rođen u Maroku 1933. godine, a tokom svoje veoma uspešne karijere nosio je dresove USM Kazablanke, Nice i Remsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading