ŠOK! Partizan NE IGRA u Evropi? UEFA donosi odluku, crno-beli kao na iglama!

Autor:

Sport

14.02.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret protiv Šerifa pod velikim je znakom pitanja.

ŠOK! Partizan NE IGRA u Evropi? UEFA donosi odluku, crno-beli kao na iglama!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana posle debakla na domaćoj sceni u meču protiv Mladosti GAT (0:4) započinju svoj prolećni evropski put.

Na startu nokaut faze Lige konferencija crno-beli će igrati protiv moldavskog Šerifa, ali je prva utakmica, koja je zakazana za četvrtak u 21 čas, pod velikim znakom pitanja.

Vazdušni prostor nad Moldavijom je zatvoren do daljnjeg. Odluka je doneta iz bezbednosnih razloga. Detaljnijih informacija i dalje nema, a sve ovo komplikuje organizaciju utakmice. Već je saopšteno da publike neće biti, a navijači Partizana su vraćeni u Srbiju, ali je sada ostalo da se vidi kako će igrači i stručni štab uopšte stići na meč.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Igrači Partizana protiv Mladosti GAT

 

Utakmica treba da se odigra u Kišinjevu, a konačnu odluku da li će timovi na teren daće UEFA posle razgovora sa moldavskim vlastima, ali i predstavnicima klubova.

U Moldaviji tinja sukob između države i regiona pod imenom Transnistrija ili Pridnestrovlje. Upravo iz tog dela države dolazi Šerif, a Pridnstrovlje traži nezavisnost od Moldavije i u njemu živi uglavnom rusko stanovništvo. Čelni ljudi Partizana izdali su saopštenje, ali su se u njemu dotakli samo navijača kojima su poručili da ne kreću put Moldavije.

FK Partizan obaveštava javnost da je Fudbalski savez Moldavije, po nalogu Bezbednosne službe Moldavije, doneo odluku da se meč između ekipa FK Šerif iz Tiraspolja i FK Partizan Beograd odigra iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva publike. S tim u vezi, FK Partizan, zajedno sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Srbije, preduzima sve bezbednosne mere za nesmetani boravak ekipe i predstavnika kluba u Moldaviji. Obaveštavamo sve navijače Partizana da ulaz u Moldaviju nije moguć i, kao ni prisustvo na utakmici, te vas molimo da ne polazite na put - stoji u saopštenju.

Više detalja o svemu trebalo bi da bude poznato uskoro, a do tada možete pročitati najavu ovog meča iz ugla legendarnog Nigerijca Obiore Odite i taj tekst vas čeka OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading