POSETILI SMO MIHIN VUKOVAR DOK SE BORIO SA LEUKEMIJOM: Hrvati danas pljuju po Siniši, a oni koji su ga poznavali tvrde da je HEROJ! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

17.12.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihini bivši saigrači iz Borova mu pružili podršku kada mu je bilo najteže, za razliku od brojnih Hrvata koji ga danas napadaju.

POSETILI SMO MIHIN VUKOVAR DOK SE BORIO SA LEUKEMIJOM: Hrvati danas pljuju po Siniši, a oni koji su ga poznavali tvrde da je HEROJ! (FOTO GALERIJA)

Foto: ST/N.PANČIĆ, Tanjug/AP

Ekipa Srpskog telegrafa pre nepune tri godine posetila je Vukovar, rodno mesto Siniše Mihajlovića, u trenucima kada je srpski stručnjak vodio najvažniju životnu bitku sa leukemijom.

Oglasila se DOKTORKA Siniše Mihajlovića: Bio je spreman da izdrži BOL I PATNJU! Ovako nešto nikada NISAM VIDELA!

 

Tom prilikom zabeležili smo fotografije Mihine kuće u Borovu Naselju, teren gde je napravio prve fudbalske korake, školu, ali i grada Vukovara, u kome su i danas videljive posledice ratnih sukoba tokom 90-ih godina prošlog veka.

Takođe, brojni Hrvati se utrkuju da na negativan način govore o preminulom Mihajloviću, a oni koji ga poznaju o njemu imaju sasvim suprotno mišljenje.

U Vukovaru smo razgovarali sa Sinišinim bivšim saigračima Sašom Bulićem (50) i Tomislavom Grgurovićem (52), koji su sa njim igrali u dresu Borova.

- Sinišu poznajem od desete godine, igrali smo u mlađim kategorijama Borova, gde nam je moj otac Eduard bio trener. Miha je oduvek bio dve klase iznad ostalih, to savršeno dobro znam jer smo zajedno igrali po levoj strani, on krilo, a ja beka. Imao je razoran šut, sećam se da je jednom šutnuo slobodnjak i loptom onesvestio dečaka u živom zidu (smeh). A jednom je slomio i prečku! Bio je lafčina, išao sam mu na slavu, on je kod mene dolazio na Božić, niko tada nije gledao ko je koje nacije i vere. Izlazili smo i u noćni provod. Mnogo me je potreslo kada sam čuo da ga je zadesila leukemija. Želim mu da ozdravi i, ako pročita ovaj tekst, neka mi se nekako javi, baš bih voleo da ga čujem, a i vidim.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

- Siniša, pobedi, pa da popijemo po koju - rekao nam je Saša Bulić na oronulom Gradskom stadionu, na kome danas nastupa hrvatski niželigaš Vukovar 1991.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Tomislav Grgurović je sa Mihajlovićem igrao od pionira do seniorskih dana i naglašava da prokleti rat ne sme da uništi prijateljstva, mada se to u Vukovaru često dešavalo.

- Siniša je bio pravi mangup i na terenu i van njega i imao je oduvek sportsku drskost u sebi. Šokirao sam se kada sam čuo da je moj drug Miha oboleo od leukemije jer je uvek bio primeran sportista i nisam ni slutio da se njemu tako nešto može desiti. Ali, uvek je bio borac i znam da će i ovu borbu dobiti. Rat je bio i prošao, idemo dalje, ljudi smo pre svega. Rado ću zapaliti sveću za njegovo zdravlje i pomoliti se bogu da pobedi leukemiju. To je najmanje što mogu da uradim za njega jer smo toliko toga prošli zajedno - zaključuje još jedan nekadašnji as Borova, kluba koji više ne postoji.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Nažalost, Miha je borbu sa leukemijom izgubio u 54. godini života, a biće sahranjen u ponedeljak u Rimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading