VANJA BRILJIRAO U OSLU: Ko će biti PRVI golman reprezentacije Srbije u Kataru? (ANKETA)

Autor: Nikola Kovinić

Sport

28.09.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da te na Piksijevom mestu, kakav bi bio vaš izbor?

VANJA BRILJIRAO U OSLU: Ko će biti PRVI golman reprezentacije Srbije u Kataru? (ANKETA)

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Fudbaleri Srbije nadigrali su Norvešku rezultatom 2:0, čime su se plasirali u elitni rang Lige nacija, a jedan od najjačih utisaka sa "Ulevala" je čuvar mreže Vanja Milinković-Savić.

Golman Torina je uspeo da spreči zahuktalog Erlinga Halanda da zatrese mrežu "Orlova", fenomenalno je komandovao i ulivao sigurnost poslednjoj liniji, te je zaslužio epitet jednog od heroja iz prestonice Norveške.

Ipak, s obzirom na konkurenciju, postavlja se pitanje da li je zacementirao status srpske "jedinice" pred Mundijal.

Top svetski tandemi golmana

Nemačka - Manuel Nojer/Mark Andre Ter-Štegen

Brazil - Alison/Ederson

Francuska - Ljoris/Menjon

Selektor Dragan Stojković Piksi nalazi se na "slatkim mukama" što se tiče izbora golmana, pre svega zbog Predraga Rajkovića. Zlatni Orlić sa Novog Zelanda je godinama dokazivao svoj kvalitet, sjajno je branio u Remsu, a čini se još bolje od kada je Francusku zamenio Španijom. 

Bivši as Crvene zvezde na golu Majorke stajao je svih šest puta, uz samo sedam primljenih golova u Primeri. Uz to, u tri navrata uspeo je da odbrani svoj gol (Atletik Bilbao, Rajo Valjekano, Almerija), a statistiku mu kvari težak poraz od Reala na "Bernabeu" (4:1), kada je primio praktično većinu ovosezonskih pogodaka.

Osim pomenutog tandema, Piksi može da računa i na Marka Dmitrovića, momka koji ima dug reprezentativni staž i bogato iskustvo, a trenutno brani u Sevilji, gde ima pretežno status rezerva.

Republika

Foto: Starsport

Dmitrović I rajković

 

Zomer skinuo pet penala u nizu

Selekcija Švajcarske biće rival Srbiji u grupnoj fazu Mundijala, a njihov golman Jan Zomer napravio je fenomenalan podvig. Švajcarac je uspeo da "skine" čak pet jedanaesteraca zaredom, zaključno sasinoćnim kada je intervenisao nakon udarca sa bele tačke Čeha Součeka. Možemo samo konstatovati - "Orlovi", oprez!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading