Terzić: Potreban nam je potpun restart tima, ova petorica mogu da idu!

Autor:

Sport

30.01.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde je na pripremama u Beleku govorio o nekoliko tema, a posebno se osvrnuo na nedostatak mladih igrača u timu i prelazni rok.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ima zamerke i na svoj rad

Kako ste zadovoljni prelaznim tokom i mečevima na pripremama?

- Nikad pasivniji nećemo biti u peelaznon roku, imamo očuvan igrački kadar osim Marina. Došao je kvalitetan zadnji vezni Sanogo, to smo tražili još letos. Imami preglomazan igrački kadar, moraćemo da ga rasteretimo definitivno. Odlazaka će biti svakako,  a na njihovo mesto dolaziće igrači Grafičara. Dolazaka sigurmo više neće biti ove zime. Kasnimo možda šest i više meseci sa forsiranjem mladih igrača kao što su Nikolić i Gavrić. Šteta što ih nismo odmah posle ulaska u Ligu šampiona povukli u prvi tim i zamislite kakvu bi vrddnost imali sada da imju LŠ iza sebe.

Imamo višak na nekim ppzicijama, recimo imamo četiri špica a jedan igra. Imamo pet zadnjih veznih,  a neće.više od dvojice biti u timu. Imamo i četiri štopera, a moramo da napravimo mesto i za talentovanog Erakovića. Mnogo smo uložili finansiski u tim prošle godine i imamo mnogo igrača, a dobro su plaćeni.Neophodan nam je restart sistema, da imamo balansiranu poslovnu politiku, da mlade igrače forsiramo jer samo ti poznaje evropsko tržište. Ben, Boaći, Pavkov, Degenek su jako interesantni za klubove iz sveta i neko od njih će otići, Naravno ne sva petorica. Iskusniji igrači mogu i u februaru da odu iz kluba , uglavnom su to zemlje iz Azije.

Što se pripreme tiče, zadovoljan sam. Svi igrači imaju onlajn katapult sistem i u svakom trenutku imamo zapis ko je koliko na kojem treningu pretrčao, a to je sada najvažnije. Uigranost će doći. Još se momci sa trenerom upoznaju, svi dobro rade i samo Sanogo ima povredu butnog mišića, ostali su zdrabu.

Šta je sa otpisanima kao što su Kanjas, La Para, Žander?

- Videćemo da ih negde prosledimo na pozajmice u dogovoru sa trenerom Stankovićem ako im ne pronađeno klub koji bi ih otkupio sada. Imamo dva kluba zainteresovana za Radživa Van la Paru. Problem je što može da primeni tri kluba , a da nastupa za dva tako da ne može da nastupa u prvenstvima koja su počela prošlog leta već samo sada. Moram da naglasim da niko Degeneka nije terao iz kluba, to je zlonameran tekst iz jednog drugo medija.

 Ovo će biti šesta godina kako sma u Zvezdi da više zarađujemo nevo što trošimo, dakle predajemo pozitivan bilans na kraju kalendarske godine. Žao mi je što smo iskusnijim igračima zatvorili šansu našim mladim biserima, to je bila greška.

Kakva je finansijska situacija ako ne prodate igrače?

- Zvezda uvek prodaje igrače, moramo. Naši godišnji rashodi su oko 30 miliona evra i mi moramo da uvek na svakih šest meseci prodajemo igrače, to je neminovnost. Ali moramo da proizvodimi igrače za Evropu.

Boli li vas što Partizan prodaje igrače za višemilionske iznose?

- Ne, ne boli me, već im čestitam na tome. Oni su imali taj luksuz da forsiraju klince  dok smo mi jurili rezultat u Evropi. Kada imaš 30 manje bodova od Zvezde onda se naravno moraš okrenuti deci. Partizan će vrlo verovatno ostati treću sezonu u nizu bez titule i odatle takva poslovna politika. Mi kao klub imamo kvalitetnije  klince, ali napravili smo grešku pre šest meseci. Za moj ukus imamo matoru ekiou, igrači od 27-28 godina teško da mogu u Zapadnu Evropu, pare možemo da uzmemo samo za mlade igrače, njih Evropa želi.

Našim navijačima je važno o da smanjujemo dug i da budemo šampioni i da igramo u Evropi. Bilo bi važno da pobedimo u nastupajućim derbijima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading