BIO NA TRAGU ZLOČINA: Ovde je Zigi stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka

Autor:

Hronika

04.04.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je saopštena vest koja je potresla celu zemlju - devojčica Danka Ilić je pronađena mrtva, okončavajući desetodnevnu potragu koja je uključivala veliki broj policijskih, vatrogasnih i žandarmerijskih jedinica.

BIO NA TRAGU ZLOČINA: Ovde je Zigi stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka

Foto: MUP, Društvene mreže

Čitava zajednica je bila ujedinjena u nadi da će Danka Ilić biti pronađena živa, a čak je i penzionisani policijski pas Zigi pridružio akciji kako bi olakšao potragu.


Uloga psa Zigi u traganju

Belgijski ovčar po imenu Zigi, star 9 godina, iznenadio je sve svojom posvećenošću i veštinom tokom potrage za Dankom.

Obučen za pretragu i spasavanje, Zigi je pokazao neverovatnu sposobnost i odlučnost da pomogne u pronalaženju nestale devojčice.

Njegova uloga u ovoj tragičnoj situaciji je bila od velikog značaja.



Otkriće zločina

Zigi je odveo istražitelje do mesta gde je pronađeno vozilo koje je povezano sa zločinom, ukazujući na to da je tu poslednji put viđena Danka.

Došao je do puta gde je Danku automobilom udario Dejan Dragijević i ubio, dok je na mestu suvozača bio njegov kolega Srđan Janković.

Tada je stao i zalajao ukazujući da je tu poslednji put bila Danka, prenosi Blic.


Uhapšeni osumnjičeni

Nakon intenzivne istrage, policija u Boru je uhapsila radnike Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" Bor, Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50) pod sumnjom da su umešani u ubistvo male Danke Ilić.

Tužilaštvo u Zaječaru je izdalo nalog za zadržavanje osumnjičenih dok se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading