"DETE JE KRENULO DOLE, BILO JE OKRENUTO LEĐIMA..." Ministar Gašić do detalja opisao kretanje male Danke pre ubistva!

Autor:

Hronika

04.04.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno se traži telo devojčice.

"DETE JE KRENULO DOLE, BILO JE OKRENUTO LEĐIMA..." Ministar Gašić do detalja opisao kretanje male Danke pre ubistva!

Foto: Printskrin/RTV PINK, Društvene mreže

Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot sumnjiče se da su prošlog utorka udarili automobilom "Fijat panda" devojčicu, potom je zadavili, a onda je bacili na obližnju deponiju. Janković je navodno upravljao vozilom, a Dragijević je bio suvozač.

Ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za štampu opisao je trenutak kada je mala Danka nestala iz dvorišta kuće.

- Prvi svedok, komšinica, ju je videla ovde, ali nažalost nije gledala na sat. Dete je krenulo dole. Oni su se ovde okrenuli, dete je izašlo iz šipražja. To pokazuje i mesto stajanja. Imamo još dvoje svedoka koji su videli dete pre dolaska auta kako ide na gore. Leđima je bilo okrenuto. I tačno vreme se uklopilo sa time. Dete je išlo putem izgubljeno. Da li je to sedam ili devet minuta, gde se sporimo kada se desilo. Dva minuta posle toga dolazi otac, sreće osumnjičene, i pita da li su videli devojčicu. Oni negiraju, a otac je nastavio potragu sa kolegama - kazao je ministar, pokazujući na mapi.

Foto: Printskrin/RTV PINK, Društvene mreže

 

Podsećamo, ministar se osvrnuo i na trenutak od kada je majka došla sa decom na imanje u Banjskom polju.

Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 - rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podseća ministar Gašić.

Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema Pronađi me je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati - istakao je Gašić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading