OGLASIO SE ZDRAVSTVENI CENTAR U VRANJU POVODOM SLUČAJA AKUŠERSKOG NASILJA: Pokrenut postupak kontrole rada porodilišta

Autor:

Hronika

22.01.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu prijave, oštećena porodilja tvrdi da su prilikom porođaja lekari postupili neprofesionalno

OGLASIO SE ZDRAVSTVENI CENTAR U VRANJU POVODOM SLUČAJA AKUŠERSKOG NASILJA: Pokrenut postupak kontrole rada porodilišta

Foto: printscreen/Google Earth

Porodilja iz Vranja Snežana Jović prijavila je policiji lekare ZC Vranje, koji su je porađali zbog, kako tvrdi, nehumanog porođaja koji je ostavio posledice na zdravlje njene bebe.

- U vezi sa slučajem porodilje S. J. rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je u skladu sa postojećim pravilnicima Zdravstvenog centra Vranje pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o nalazu Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada - navodi se se u saopštenju koje potpisuje Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranja, prenosi Blic.

Da podsetimo, porodilja Snežana Jović iz Vranja prijavila je policiji i doktora Zorana Aleksića, ginekologa u ZC Vranje, potvrđeno je iz tužilaštva u Vranju. Takođe, porodilja je policiji prijavila i doktorku N. A, takođe ginekologa u vranjskom porodilištu, prenosi Blic.

Još uvek smo u šoku, beba nije dobro. Ultrazvuk glavice bebe je pokazao da je jedna strana mozga bebe oštećena. Nadamo se da će biti dobro, ali nas po svemu sudeći čeka velika borba za detetovo zdravlje - kaže Snežana za Telegraf.rs, koja je rodila dečaka.

Na osnovu prijave, oštećena porodilja tvrdi da su prilikom porođaja lekari postupili neprofesionalno, da su tokom porođaja vikali na oštećenu, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom, već je insistirao na porođaju prirodnim putem, kao i da su nakon toga koristili vakuum, te da je najverovatnije takav način porođaja imao po dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading