"POTRESNO MI JE SVE!" Htela da izbegne šabačku bolnicu zbog smrti novorođenčeta, a dočekao je HOROR u Sremskoj Mitrovici: Otac iz Šapca i dalje u šoku - BEBE SU NAM UMRLE GOTOVO U ISTI DAN!

Autor:

Vesti

22.01.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jevremovići su pre gotovo godinu dana preživeli isto što i Marica Mihajlović.

"POTRESNO MI JE SVE!" Htela da izbegne šabačku bolnicu zbog smrti novorođenčeta, a dočekao je HOROR u Sremskoj Mitrovici: Otac iz Šapca i dalje u šoku - BEBE SU NAM UMRLE GOTOVO U ISTI DAN!

Foto: pixabay.com, Instagram/Printcreen, Društvene mreže, printscreen/googleearth

U Srbiji je poslednjih 5 dana otvorena "Pandorina kutija", a optužbe na račun nesavesnih medicinskih radnika samo se nižu. Slučaj Marice Mihajlović i njenog supruga Danijela, koji su izgubili tek rođenu devojčicu, potresao je javnost.

Podsećamo da je Republika prva pisala o svemu što je Marica tog kobnog 12. januara doživela na porođajnom stolu. Ova drugorotka primljena je dan ranije, jer je prebacila predviđeni temrin porođaja, a sutradan joj je uključena indukcija kako bi porođaj bio ubrzan.

Međutim, kako se satima nije otvarala, predložen je carski rez, ali doktor koji je tada bio u smeni Marko Maksimović, ipak se odlučio da nastavi vaginalni porođaj. Sve se završilo tako što je beba dugo vremena bila zaglavljena u karlici, progutala mekonijum i plodovu vodu, a kasnije u bolnici u Novom Sadu gde je prebačena, izdahnula. Sve vreme, kako tvrdi, Marica na porođajnom stolu trpi uvrede i fizičko nasilje.

"Nisam htela u Šabac, mislila sam ovde je bolja opcija"

Hororu koji je trpela prisustvuje veliki broj tek porođenih i žena koje čekaju da se porode. Kako je za naš portal već ispričala jedna od njih (ime i prezime poznato redakciji), trudnice i porodilje oko pola 10 probudila je galama, vika i dreka.

Uglavnom, oko pola 10 uveče sam zaspala i probudila me je galama! Čula sam viku i dreku i sramota me je šta sam sve tog dana čula. Jedan ginekolog, specijalista, da kaže ono pacijentkinji koja je u teškim mukovima i bolovima. Govorio joj je:"Napni se, pi*da ti materina", a čulo se i "Guraj, kravo" - svedočila je ona i dodala da su pale i uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi.

- Znate, mi pripadamo porodilištu u Šapcu, ali se prošle godine tamo desila ista tragedija. Odlučili smo se za Sremsku Mitrovicu, mislili smo bolja je situacija... Evo šta smo doživele! Recite mi, gde sad ja da se porodim sa sledećim detetom - drhtavim glasom pita ona.

Republika

Foto: Printscreen, Pixabay

Bolnica u Šapcu

"Dali smo izjavu u policiji"

Kako je za naš portal rekao Danijel Novakov, ova porodica je u petak dala izjavu u policiji, a najavili su i tužbu protiv bolnice i lekara.

- Kako može da nam bude... - jedva je izustio.

Beba pre godinu dana umrla u Šapcu

Pre tačno godinu dana javnost je potresla i tragedija porodice Jevremović, Jovane i Dejana, koji su ostali bez dugoočekivane prinove.

Skoro isti scenario na porođaju dogodio se u porodilištu u Šapcu. Tokom porođaja ženi su "skakali na stomak", a onda se beba zaglavila u porođajnom kanalu, nakon čega je urađen hitan carski rez. Dete je rođeno 10. januara u 11.30 časova i dobilo je ocenu 9, a aspiraciju plodove vode i mekonijuma niko nije primetio ni 8 sati nakon toga.

Neko je došao i rekao da će dete doneti u pola 10 na podoj i da će ga tada videti. U pola 8 je sestra došla i rekla da naše dete nije dobro, da teže diše, da ima mrlje na plućima i mora hitno za Beograd. Mene niko nije nazvao - govorio je za naš portal Dejan Jevremović.

Republika

Foto: Instagram/Printcreen

Dejan i Jovana Jevremović

Dete je tamo stiglo u jako lošem stanju, jer se nagutala svega. Hranili su je dva puta u Šapcu i tek na drugom hranjenju su primetili da dete menja boju i da teže diše i da joj izlazi pena iz usta. Dete je u teškom stanju primljeno u Tiršovu, krkljalo je i oni su je odmah prikačili na kiseonik i dali joj terapiju - kazao je.

On je istakao da se mekonijum koji je beba udahnula prilikom porođaja već bio slepljen za detetova pluća kada je primljeno u Tiršovu i pluća su joj stala.

Ispoštovana procedura, ali Jevremovići ne odustaju

Kako je danas potvrdio za naš portal Dejan Jevremović, otac preminule bebe u Šapcu, njegova supruga i on su podneli tužbu za nemarno i nesavesno lečenje njihovog deteta.

- Mi smo krajem aprila prošle godine podneli tužbu Višem sudu u Šapcu, a negde krajem juna je supruga obavila razgovor sa inspektorkom po nalogu tužioca. Nakon toga nismo dobili nikakav poziv, ali nam je advokat rekao da bi ovih dana trebalo da bude zakazano pripremno ročište - istakao je.

Dodao je i da je Inspekcija Ministarstva zdravlja i unutrašnji nadzor koji je obavljen u bolnici pokazao da nsu uočili greške u radu, ali da oni ne odustaju od toga da dokažu da su oni izgubili dete, jer neko nije radio posao kako treba.

- Video sam priču devojke iz Sremske Mitrovice i jako mi je stresno, znate. Pogotovo što je bukvalno u isti dan izgubila dete kao i mi i znam kroz šta sve prolaze i kroz šta će tek da prolaze - rekao je Dejan za Republiku.

Republika

Foto: shutterstock

Beba/Ilustracija

Doktor u Sremskoj Mitrovici uhapšen, pojavili se novi slučajevi

Doktor Marko Maksimović uhapšen je i pre dva dana mu je određen pritvor  zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Od objavljivanja Maričine priče, javilo se više žena koje su doktore optuživale za akušersko nasilje, a jedna od njih je i Jelena Ivković, koju je porodio isti doktor i čija beba je, takođe, preminula.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading