SIN JOJ JE UMRO SA TRI MESECA, PORAĐAO JE ISTI DOKTOR KAO I MARICU! Novi horor detalji o lekaru iz Sremske Mitrovice: ''Skoknuo je do Novog Sada da otvori račun dok sam bila u mukama!''

Autor:

Hronika

18.01.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maricina sudbina duboko je dirnula Jelenu koja je takođe izgubila bebu, porađao ju je isti doktor kao i Maricu.

SIN JOJ JE UMRO SA TRI MESECA, PORAĐAO JE ISTI DOKTOR KAO I MARICU! Novi horor detalji o lekaru iz Sremske Mitrovice: ''Skoknuo je do Novog Sada da otvori račun dok sam bila u mukama!''

Foto: shutterstock

bolest

Jelena Ivković iz Rume, koja je pre 15 meseci prošla kroz sličnu tragediju kao Marica Mihajlović iz Šida, sada deli svoje iskustvo i suoseća s Maricom kojoj je beba preminula po rođenju, navodno zbog lekarske greške. Jelena je izgubila svoje prvenče pre 15 meseci, kada ju je, prema njenim tvrdnjama, isti lekar ostavio satima da se porađa, dok je on bio odsutan, a beba je tokom porođaja ostala bez kiseonika, s teškim oštećenjem mozga.

Maricina sudbina duboko je dirnula Jelenu, koja se sada nalazi u petom mesecu trudnoće. Izbegavajući porođaj u Sremskoj Mitrovici, gde se dogodila tragedija, planira porođaj u Beogradu.

Prema njenim rečima, sve je bilo u redu sve do trenutka kada je došla na dogovoreni pregled 24. oktobra. Po dobijanju vaginalne indukcije, krenule su kontrakcije, te je otišla u bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Tokom porođaja, Jelena je doživela neljubaznost medicinskog osoblja, loše uslove, povraćanje i grčeve nogu, dok je babica na nju vikala, optužujući je da diže paniku.

Uz nesebično podršku porodice, Jelena je prošla kroz niz neljubaznosti, uključujući nepristojne komentare i izostanak anesteziologa koji je bio dogovoren za epidural. Na kraju, porođaj se odvijao teško, beba je bila visoko, a Jelena je imala dva do tri otvorena prsta. Lekar se pojavio tek u pola sedam ujutru, a indukcija nije davala rezultate. Porođaj je završen u sali, a Jelena izražava svoje razočaranje i nezadovoljstvo celokupnim iskustvom tokom porođaja.

Prema njenom svedočenju, medicinsko osoblje nije pravovremeno reagovalo na komplikacije, a lekar je, umesto da bude prisutan tokom celog porođaja, otišao u Novi Sad da otvori račun u banci. Pored toga, Jelena ističe da je primila epidural tek nakon dugotrajnih bolova i neprofesionalnog ponašanja medicinskog osoblja. Porođaj je bio težak, a beba je ostala bez kiseonika, što je dovelo do ozbiljnog oštećenja mozga. Nakon rođenja, beba je provela tri i po meseca u bolnici u Novom Sadu, ali nažalost, nije preživela.

Jelena izražava razočaranje neljubaznošću i nedostatkom podrške tokom celog procesa, a planira tužbu protiv bolnice i lekara. Ovo iskustvo dodatno pojačava osećaj gubitka, s obzirom na to da se Jelena trenutno nalazi u petom mesecu trudnoće i nada se da će drugi sin biti rođen živ i zdrav, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading