"ŽENA JE MOLILA DA JOJ URADE CARSKI REZ!" ISPOVEST OCA KOJI JE ĆERKU DONEO KUĆI U KOVČEGU: Doktor je pretio da će da joj slomi zube i vilicu

Autor:

Vesti

18.01.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dan kada je Marica primljena u bolnicu, svi testovi, uključujući ultrazvuk i CTG, bili su dobri.

"ŽENA JE MOLILA DA JOJ URADE CARSKI REZ!" ISPOVEST OCA KOJI JE ĆERKU DONEO KUĆI U KOVČEGU: Doktor je pretio da će da joj slomi zube i vilicu

Foto: Privatna arhiva, Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

ELENA NOVAKOV

Danijel Novakov iz Šida tuguje zbog gubitka svog prvog deteta, Elene, koja je živela samo nekoliko sati. Jedva je čekao da je uzme u ruke, da je gleda kako raste i da se igra s njom. Umesto toga, doveo je svoju malenu Elenu kući u kovčegu. Danijelova supruga, Marica Mihajlović, otišla je u bolnicu u Sremskoj Mitrovici da bi rodila njihovo prvo zajedničko dete. Međutim, ginekolog u bolnici odbio je da izvrši carski rez i umesto toga stavio i Maricu i bebu na velike muke. Elena je umrla ubrzo nakon rođenja.

Danijel i Marica imaju petogodišnju ćerku iz Maricine prethodne veze. Oboje su bili veoma srećni kada je Marica zatrudnela njihovim prvim zajedničkim detetom. Trudnoća je bila normalna, a išli su na redovne kontrole. Na dan kada je Marica primljena u bolnicu, svi testovi, uključujući ultrazvuk i CTG, bili su dobri. Beba je bila potpuno zdrava.

Marica je Danijelu javila 12. januara da je vode u salu za porođaj. Rekla je da je sve u redu i da će mu se javiti. Danijel je čekao i čekao, ali ona se nije javljala. Pozvao je bolnicu, a oni su mu rekli da je sve u redu s Maricom i da je u sali za porođaj. Bilo je oko podneva. Pozvao je ponovo oko tri ili četiri popodne, a oni su mu rekli isto. Pošto se Marica nije javljala na njegove pozive, otišao je u bolnicu u Sremskoj Mitrovici da proveri kako je. Tamo su mu rekli da je sve u redu i da će mu se javiti. Vratio se kući u Šid. Marica mu se javila oko ponoći, navodi Kurir.

- Zove Marica tek oko ponoći i kaže mi da sa detetom nešto nije u redu, da je na aparatima. Tu sam je tešio da će sve biti u redu. A stvarno sam se i nadao da će biti sve u redu, molio sam Boga da preživi. Marica kaže da su bebu prebacili u Novi Sad, pokušavaju da je spasu - priča Danijel i dodaje:

- Supruga me zove oko šest ujutru i kaže da je beba preminula. Plakao sam. Molila je tog doktora da joj uradi carski rez, jer je beba bila baš krupna, 4.080 grama. A on je pretio kako će da joj slomi zube, vilicu, psovao je.

U utorak su otišli po dete, tražili su da vide ćerkicu.

- Podnećemo krivičnu prijavu protiv doktora, tužićemo bolnicu. Dete ne možemo vratiti, ali ne želimo da se ovo ikome još desi. Ali, najpre moramo da sačekamo obdukcioni nalaz, koji bi trebalo da bude za nekoliko dana, kako su nam rekli u Novom Sadu - kaže Danijel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading