"PORODICA, LJUBAV, BOG": Vernici otkrili šta za njih predstavlja Božić (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.01.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj vernika prisustvovao je božićnoj liturgiji u Hramu Svetog Save.

Sinoć se veliki broj vernika okupio u Hramu Svetog Save kako bi prisustvovali božićnoj liturgiji, koja je kao i svake godine počela u ponoć. Republika je, tom prilikom, pitala neke od njih koliko često posećuju ovaj događaj, kao i šta Božić za njih generalno predstavlja.

- Ovde sam prvi put, ali inače svake godine idem, od rođenja. Božić mi je najsrećniji praznik posle Vaskrsa koji je najvažniji hrišćanski praznik - rekla nam je Ognjenka Lazić i otkrila šta za nju predstavlja Božić:

- Porodica, ljubav, bog!

Đorđević Nikola svake godine dolazi u Hram Svetog Save na ponoćnu liturgiju.

- Božić mi jeste najsrećniji dan u godini, posebno kada ga proslavljam u krugu porodice, to je najlepši dan.

- Svake godine dolazim, sa porodicom ili sa društvom, uvek zajedno, nikada sami. Božić predstavlja Hristovo rođenje, kao što nas naše pravoslavlje uči, a podržavam našu crkvu i naše pravoslavlje da ostane tradicija, da se prenosi sa generacije na generaciju.

- Svima je to najradosniji praznik, meni bar jesu, Uskrs i Božić najdragoceniji praznici u godini - rekla je Redžepović Biljana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading