"NIKO IZ BOLNICE NIJE KONTAKTIRAO SA NAMA"! Oglasio se otac preminule bebe u Sremskoj Mitrovici: Upravo smo dali izjavu u policiji!

Autor:

Vesti

19.01.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška porodična tragedija pogodila je porodicu u Sremskoj Mitrovici!

"NIKO IZ BOLNICE NIJE KONTAKTIRAO SA NAMA"! Oglasio se otac preminule bebe u Sremskoj Mitrovici: Upravo smo dali izjavu u policiji!

Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva

Kako smo već pisali, inspekcija Ministarstva zdravlja nalazi se u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica nakon tragičnog slučaja smrti bebe Elene Novakov

Kako je Republika prva pisala, Marica Mihajlović porodila se 12. januara ove godine, a porođaj je bio mučan i težak.

- Niko iz bolnice, niti ministarstva nas nije kontaktirao još. Nama su prijatelji javili to, a mi se trenutno nalazimo u policiji gde smo dali izjave - rekao nam je Maricin suprug Danijel i dodao: 

- Protiv bolnice i lekara pokrećemo privatnu tužbu! -

Foto: Privatna arhiva

Umrlica bebe

Podrška sa svih strana

Danijel je za Republiku dodao i da ovo nije porvi slučaj koji se u istoj bolnici desio i da je njihov slučaj pokrenuo lavinu.

2022. je bio isti slučaj, ali je žena imala strah da prijavi. Bojala se! Rekla je da će da bude uz nju. I mnogi su kasnije javili i dali podršku - kazao nam je.

Porodica danima preživljava horor, a priča je dospela u medije juče kada je naš portal prvi objavio Maričinu priču.

- Kako možemo da budemo... - samo je izustio otac preminule Elene.

Podsećamo, nakon vizite i pregleda 12. januara, doktori odlučuju da je upute u salu za porođaj i da joj uključe indukciju kako bi se izazvale kontrakcije i porođaj ubzao. Međutim, tada i počinju porblemi, budući da se ni satim nakon toga apsolutno ništa nije dešavalo. Na smeni je u tom trenutku dr Marko Maksimović, ginekolog-akušer ove bolnice.

Nakon sati mučenja na stolu, beba se zaglavila u porođajnom kanalu, a potom i udahnula mekonijum.

Sve vreme tokom porođaja, kako kaže, Marica je trpela jezive uvrede i pretnje, pa čak i fizičko nasilje, budući da ju je doktor stezao za vilicu, uvrtao ruku, a tokom porođaja i slomio rebro.

Oglasila se bolnica

U  Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sprovodi se unutrašnji nadzor povodom događaja koji ste nam preneli, obaveštena je zdravstvena inspekcija, i po obavljenim postupcima, a vezanim za navedeni događaj, bićete obavešteni - kratko su obavestili tokom jučerašnjega dana.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading