POSLANICI ĆE BIRATI NOVU VLADU NA PRAZNIK RADA? Zasedanje za PRVI MAJ

Autor:

Vesti

29.04.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rasprava u Skupštini počeće iznošenjem ekspozea mandatara Miloša Vučevića

POSLANICI ĆE BIRATI NOVU VLADU NA PRAZNIK RADA? Zasedanje za PRVI MAJ

Foto: MSP

U prazničnoj nedelji, poslanici Skupštine Srbije će najverovatnije raditi i birati novu vladu. Iako je prvobitno najavljeno da bi izborna sednica mogla početi sutra, sada se razmatra i novi termin, 1. i 2. maja. Ovaj raspored bi mogao biti simboličan, da premijer i ministri koji će voditi novu vladu započnu svoj mandat baš u danima kada se obeležava Praznik rada.

Novi kabinet, koji će predvoditi predsednik Srpske napredne stranke i trenutni mandatar Miloš Vučević, neće imati promene u broju resora i ministara. Očekuje se da će se na sednici raspravljati samo o kadrovskim rešenjima, pa će plenum biti kraći nego kada se menjaju zakoni o Vladi i ministarstvima. Imena ministara će najpre potvrditi stranački organi.

Rasprava u Skupštini počeće iznošenjem ekspozea mandatara Vučevića, a zatim će uslediti diskusija o ljudima koje on bude predložio. Nakon izbora, ministri i premijer položiće zakletvu, čime će početi njihov mandat. Vlast je najavljivala da će ova vlada trajati četiri godine, ceo mandat, jer pred Srbijom je mnogo posla.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić više puta je najavila da će nova vlada biti izabrana u roku, a rok ističe 6. maja. Na parlamentarnim izborima 17. decembra prošle godine, tim oko naprednjaka ostvario je ubedljivu pobedu.

Kampanja će biti teška, a za nju neće biti mnogo vremena, jer su pred državom ozbiljna pitanja od nacionalnog interesa. Opozicija nije razbijena i nema bojkota, već svako izlazi na izbore na koje želi.

Deo opozicije - SSP, Zajedno, Srce i koalicija NADA - zasad ostaje pri odluci da neće učestvovati na izborima u Beogradu, dok su odborima u gradovima i opštinama širom Srbije dali odrešene ruke da odluče da li će učestvovati u trci za glasove.

(Novosti)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Jeka

29.04.2024 09:17

Skupstina radi punom snagom, kako bi se nova vlada gormirala u zakonskom roku!

Ena

29.04.2024 09:25

Da se izaberu najbolji ljudi za svaki resor pa posle praznika da se krene sa radom punom parom.

Jovana

29.04.2024 09:25

Bitno je da se Vlada formira, pre roka, koji god to dan bio.

Mikica

29.04.2024 09:27

Verujem da ce nova Vlada biti jos bolja od dosadasnje