POTRESAN SNIMAK MAJKE UBIJENOG DEČAKA IZ RIBNIKARA! Na putu do bolnice, saznali smo NAJCRNJE VESTI: Ne vozite u Tiršovu, idemo u SUP

Autor: T.V.

Hronika

15.12.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trećeg maja sve je slutilo na loše vesti, koje su se samo nizale tog jutra za svakog roditelja koji je dotrčao prvo do obrazovne ustanove pretvorene u školu strave u samo nekoliko minuta.

POTRESAN SNIMAK MAJKE UBIJENOG DEČAKA IZ RIBNIKARA! Na putu do bolnice, saznali smo NAJCRNJE VESTI: Ne vozite u Tiršovu, idemo u SUP

Foto: K1 MUp Srbije

K1 MUp Srbije

Kobno jutro 3. maja ostaće urezano zauvek u srcima i mislima roditeljima koji su izgubili svoju decu u masakru, nakon što su ih kao i svakog jutra, poslali u školu, ne razmišljajući o tome da upravo ta ustanova može postati najnebezbednije mesto za njihovu decu.

Majka jednog od ubijenih đaka, Suzana Stanković Čikić ispričala je potresne detalje o satima i satima čitave zbrke, u snimku koji je objavio CINS, čekajući da njihovo dete istrči iz škole živo i zdravo, pa do momenata jurnjave od bolnice do policijske stanice.

Vesti su samo stizale, informacije su se menjale iz minuta u minut, a porodice stradalih nisu znali na koju stranu pre krenuti, gde tražiti svoju decu, moleći se samo da izbegnu najcrnje slutnje.

Kako kaže Suzana, ona i njen suprug u toj situaciji kada im je javljeno, od straha nisu više bili u stanju da voze, a kamoli da misle. Kao i svakom roditelju koji se našao u tim strašnim trenucima, bilo je važno da čuju samo ime njihovog deteta i vest da je dobro.

Međutim, sve je slutilo na loše vesti, koje su se samo nizale tog jutra za svakog roditelja koji je dotrčao prvo do obrazovne ustanove pretvorene u školu strave u samo nekoliko minuta.

Suzana je ispričala da su istog momenta uzeli taksi kako bi stigli to Tiršove, s obzirom na to da ni ona a i njen suprug, više nisu bili u stanju da voze. U tom trenutku, zazvonio joj je telefon. Mama Sofije Negić samo je kratko izustila: "Suzana, moje Sofije nema."

Ovaj poziv prekinula je nova informacija koja je išla na radiju u taksiju: "Šestoro dece stradalo u Ribnikaru...", i kako kaže, Suzana je odmah znala.

- Molim Vas, okrenite se, idemo u SUP Vračar - rekla je Suzana, dok je suprug odgovarao od toga, nadajući se drugačijim vestima. 

- Nas dvoje više nismo bili u stanju da vozimo, da mislimo. Mi sad krećemo, uzimamo taksi, Tiršova, i u tom trenutku meni zvoni telefon, ja se javljam. Mama Sofije Negić na telefonu, kaže: "Suzana, moje Sofije više nema". U tom trenutku ide objava na radiju u taksiju, ja kažem molim vas pojačajte da čujem. Taksista pojačava radio i ja čujem objavu, šestoro dece stradalo u Ribnikaru... I sve mi je bilo jasno, samo sam rekla: "Molim Vas okrenite se, idemo u SUP Vračar". Suprug već u pometnji: "Ne, nemoj, Tiršova", rekoh: "Miloše, SUP Vračar" - čuje se u snimku koji je objavio CINS.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aca

15.12.2023 20:24

Koliko upropastenih zivota, strasno. Mislim da bi neka vlast, ova ili neka druga u buducnosti pustanjem cudovista na slobodu sebi ispisala mete na celo. To bi bile pobune naspram kojih bi 5. oktobar i 9. mart izgledale kao decija igra.