PRIZORI NEIZRECIVE TUGE I POSLE PET MESECI ISPRED ŠKOLE! Majka dečaka iz Ribnikara: "Naša deca i dalje pate za drugarima, tugu nose duboko u srcu!"

Autor:

Hronika

03.10.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne može niko zameniti nastradalu decu, čuvara ali sve dok budemo negovali sećanje na njih oni će živeti", kaže majke jednog deteta koje pohađa školu "Vladislav Ribnikar..

PRIZORI NEIZRECIVE TUGE I POSLE PET MESECI ISPRED ŠKOLE! Majka dečaka iz Ribnikara: "Naša deca i dalje pate za drugarima, tugu nose duboko u srcu!"

Foto: Republika.rs

"Naša deca i dalje pate za svojim školskim drugarima, tugu nose duboko u srcu, ali osmeh pri polasku u školu obasjava njihovo lice" - počinje priču za Srpski telegraf, majka dečaka koji pohađa OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj je trinaestogodišnji Kosta Kecmanović izvršio masovno ubistvo devetoro dece i čuvara škole 3. maja, tačno pre pet meseci.

- U dosta odeljenja ima braće i sestara nastradalih u masakru. Ta deca su jedino raspoložena kada dođu u školu, i kada sa svojim drugarima kvalitetno provode vreme. Nastavnici i svo osoblje škole, maksimalno se trude da deca nastave normalnim životom - priča majka dečaka učenika škole. 

Kako dodaje, ne treba jedna škola i svi njeni učenici da ispaštaju zbog jednog monstruma.

- Ubijena deca su volela tu školu, svoje drugare cenili i poštovali, a onda je došao taj kobni maj. Dosta se stvari promenilo, ali dobrota i stvarna lepota ove škole ostala je ista - netaknuta, u kojoj ima mesta za sve. Ne može niko zameniti nastradalu decu, čuvara, ali sve dok budemo negovali sećanje na njih oni će živeti - ispričala je majka učenika OŠ "Vladislav Ribnikar". 

Ispred škole nalazi se veliki broj policijskih službenika, raspoređeni su na ulazu, ka pešačkom prelazu u smeru ulice. Deca užurbanim koracima, sa velikim rančevima na leđima uz smeh koračaju ka ulazu. Ponovo se čuje graja, priča koja nije prošraćena tihim šapatom i suzama. OŠ " Vladislav Ribnikar" nastavlja normalan život. Na ulazu stoji "novi" čuvar koji svako dete otpozdravi i nasmeši mu se, na šta oni odgovore. Sreća na licima, ali tuga u srcu najbolje su reči koje mogu opisati kakvo stanje vlada.

Republika

Foto: Republika.rs

Deca ispred ulaza škole

Iz ulice na ulazu u školu koji se do pre 3.maja koristio, više nije moguće ući. Zaklučana vrata, a ispred njih deset saksija sa zasađenim kedrovima, za nedužne duše, malih anđela, koje su pokosili meci njihovog školskog druga Koste Kecmanovića, kao i za čuvara Dragana Vlahovića. Lični predmeti, note, medvedići i slike ispred škole, svakoga podsete, na monstruozan zločin, ali i na činjenicu da su svi nastradali i dalje sa nama.

Podsetimo, trinaestogodišnji Kosta Kecmanović iz OŠ "Vladislav Ribnikar" izvršio je masovno ubistvo devetoro dece i čuvara škole 3. maja. Nakon masakra, sam je pozvao policiju i rekao im je kakav je zločin počinio. Uhapšen je i smešten u jednu beogradsku kliniku pod stalnim nadzorom kriminalističke policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading