OBIJAO STANOVE I KRAO NOVAC: Uhapšen osumnjičeni lopov

Autor:

Hronika

13.05.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je viošestruki povratnik.

OBIJAO STANOVE I KRAO NOVAC: Uhapšen osumnjičeni lopov

Foto: shutterstock

hronika

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 13.05.2024. godine podnelo optužni predlog protiv A.L. (rođen 1976. godine) zbog krivičnog dela Teška krađa iz člana 204. Krivičnog zakonika zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 07.12.2023. godine i dana 11.12.2023. godine, na Novom Beogradu, oduzeo tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, obijanjem zatvorenog prostora, na taj način što je upotrebom podesnog alata „lomilice“, koju je imao kod sebe.

On je slomio spoljašnji deo cilindričnog uloška brave ulaznih vrata stanova oštećenih, te je nakon izvršene premetačine iz stanova otuđio novac, nakit i stvari u ukupnoj vrednosti od oko 580.000,00 dinara.

Imajući u vidu da je okrivljeni višestruki povratnik, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) godina i 6 (šest) meseci, kao i da se prema okrivljenom produži pritvor koji je ranije određen rešenjem suda.

Podsećamo da je i u Hrvatskoj pao veliki lopov. Dvadesetogodišnji lopov iz istarskog mesta Novigrad pokušao je da u noći četvrtka i petka ukrade čak osam bicikala odjednom.

Nakon što je označio mete, prišao i krenuo da nosi jedan po jedan bicikl, ali njegovu nameru osujetio je jedan policajac koji se zadesio nedaleko od mesta incidenta.

On mu je prišao, uz malo otpora lopova, zaustavio ga. Tom prilikom mladi lopov poprskao je suzavcem policajca.

Lopov je, naime, tipovao bicikle koji su bili unutar prikolice koja je bila zakačena za autobus.

"Njegov naum sprečili su policijski službenici koji su preduzeli pojačane mere u cilju prevencije krivičnih dela. Tokom policijskog postupanja, 20-godišnjak je sprejem pošpricao jednog policijskog službenika pri čemu ga je lakše povredio", stoji u izveštaju policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading