UHAPŠENI SRBI U VALENSIJI! Policija im stavila lisice na aerodromu, radili po SPECIJALNOJ ŠEMI

Autor:

Hronika

17.04.2023

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom hapšenja kod njih su pronađene stvari koje su koristili tokom izvršenja krivičnih dela.

UHAPŠENI SRBI U VALENSIJI! Policija im stavila lisice na aerodromu, radili po SPECIJALNOJ ŠEMI

Foto: Tanjug/AP

Četrdesetdevetogodišnji i pedesetdvogodišnji Srbi uhapšeni su na aerodormu u Valensiji zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela krađe.

Tokom hapšenja kod njih su pronađene stvari koje su koristili tokom izvršenja krivičnih dela, pišu španski mediji.

Sumnja se da su, trojica Srba, na aerodromu koristeći, nepažnju i obmanu putnika, od četvorice putnika ukrali tri torbe i ranac, u kojima se, pored ostalih stvari, nalazilo 3.000 evra u gotovini, mobilni telefon, nakit i fotoaparat - naveo je lokalni mediji. 

Kako su objasnili krađe su obavljali u zoni polaska terminala, a za to su imali i specijalnu šemu.

Osumnjičeni su uvek nosili kapu i hiruršku masku kako ih ne bi prepoznali. Nosili su i prazne rančeve da u njih stave torbe koje su ukrali. Unutra su takođe nosili odeću u koju su se presvlačili nakon izvršenja krivičnog dela i na taj način otežavali njihovu identifikaciju. Isto tako, koordinisano su postupali, koristeći hendsfri telefonske slušalice i dok je jedan od njih vršio prismotru, drugi je odvraćao pažnju žrtvi, a treći mu je ukrao stvari - naveo je izvor tamošnjih medija.

Prema pisanju španskih medija uhapšeni Srbi su putovali iznajmljenim vozilom do aerodroma, a potom su odlazili do mesta n aaerodromu gde je najveći broj ljudi. 

Radili su na prostorima kao što su: prostor za prijavu prtljaga, kafeterija ili prostor za iznajmljivanje automobila. Tamo su obično tražili male torbe ili rančeve, gde putnici obično nose svoje najvrednije stvari - opisao je izvor lokalnih medija i dodao da su osumnjičeni uhapšeni nakon intezivog rada njihove policije. 

Prilikom hapšenja od njih su odezete bežične slušalice, kao i odeća i pribor koji su navodno korišćeni prilikom izvršenja krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading