NAMIGIVAO MI JE DOK JE PRED ŽENOM DIKTIRAO ŠTA DA KUPIM ZA UBISTVA: Nikola Spasojević otkrio jezive detalje delovanja Belivukovog klana

Autor:

Hronika

07.04.2023

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela!

NAMIGIVAO MI JE DOK JE PRED ŽENOM DIKTIRAO ŠTA DA KUPIM ZA UBISTVA: Nikola Spasojević otkrio jezive detalje delovanja Belivukovog klana

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sedam monstruoznih ubistava, trgovinu droge i oružja, otmice, silovanje...

Kako je planirano juče se nastavilo saslušanje Bojana Hrvatina, jednog od trojice svedoka-okrivljenih koji su sklopili sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom i time dojučerašnjim prijateljima i saradnicima okrenuli leđa za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina. Hrvatin scedoči i danas.

Pošto je sudija pre dva ročišta prekinula ispitivanje Hrvatina od strane Veljka Belivuka, Belivuk je juče nastavio tamo gde je stao. Nakon njega svedoka je ispitivao Vlade Draganić, što se nastavlja i danas. Od okrivljenih samo se Nebojša Janković još javio da ima pitanja za svedoka Hrvatina.

Sudija je posle pauze donela rešenje da otpusti okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina. Proziva za govornicu trećeg svedoka okrivljenog Nikolu Spasojevića, pošto je Jerković kazao i ime svih kolega da je bolje da primedbe na svedočenja svedoka saradnika iznesu tek po saslušanju i Spasojevića trećeg svedoka okrivljenog.

Kum Marka Miljkovića polaže zakletvu da neće prećutati ništa što mu je poznato, te da će govoriti istinu.

- Izvolite - rekla je sudija, 

Spasojević u slobodnom izlaganju Krenuću od dela koja nisu deo optužbe da bih objasnio otkud ja u grupi.

Miljkovića poznajem iz srednje brodarske i radili smo u dve kafane kao obezbedjenje zajedno. Belivuka sam upoznao preko njega. Krenuću od Vlastimira Miloševića koji je sa nama radio na vratima. 

2014. su i Miljković i Vlastimir prestali da rade na vratima. Miljković me je 2016.  pozvao preko kuma Peđe Peska ,  na skaju Vulf i našli smo se u Amneziji u pančevu i rekoa mi je na parkingu da će da ubije Vlastimira. Pitao me je -Kume jesi li samnom ili ne?

Objasnio mi je da su mu dvojica bacili moltovljev koktel na stan u Krnjači. Vlastimir je živeo u 27. marta u nelegalno izrađenom stanu. Ja sma živeo blizu sa devojkom, ustvari njen stan je bio zidom uz Vlastimirov. Miljković je tražio od mene da ga obaveštavam o kretanju Vlastimira i ja sam ga obaveštavao lažno jer nisam želeo da učestvujem u tome, 

Bio je uključen jedan od braće Kovač u taj plan, a od mene je tražio da skiciram u koracima koliko Vlasta ima koraka od ulaza do stana i slično.  Marko je vozio tojotu zatamnjenu i ja sam dao skicu da da Kovaču, a ja sam tražio da mi se vrati ona, samo da je vidi i tako je bilo. U to je bio uključen i Mirko Kojić. Belivuk se uključuje u plan te 2016. Svi smo se viđali na različitim lokacijama. 

Mijković je tražio od mene da mu dam 2 grama koakina da bi se zbližio sa Vlastom, koji me je čekao u kafani na Dorćolu, a pre toga mi je da pare da kupim telefon sa sim karticom da mu javim preko njega kad krene iz te kafane Vlasta. Ja sam mu javio i bacio u kontejner telefon i karticu polomio i bacio. Te noći se nije desilo ubistvo i ja sam bio srećan zbog toga jer nisam želeo da bude ubijen. A pokušao sam da upozorim Vlastimira i rekao sam mu da mislim da mu Miljković radi o glavi, ali on mi nije poverovao. 

"Miljković je ubio Vlastu, a to ga je koštalo 100.000 evra"

Spasojević detaljno svedoči o tome kako je danima pripremano ubistvo Vlastimira MIloševića koje je planirao Marko Miljković, koji jer je verovao da mu on radi o glavi. 

- Srđan Lalić je posle postavio kameru kod ulaza da gledaju kad Vlastmir Izlazi iz zgrade i posle manje od mesec dana on je ubijen. 

Spasojević kaže da je bio uplašen za svoj život i da je zbog toga pristao da sa Miljkovićem i Belivukom učestvuje u ubistvu Miloševića, te da je na Belivukov zahtev po izvršenju tog ubistva, on imao zadatak da uništi kameru, a da su mu rekli da će najviše godinu dana dobiti ako ga uhvate. 

- Živeo sam u strahu sve vreme. bavio sam se građevinom u firmi svog rođenog brata i radio sam kao obezbeđenje -  priča Spale i dodaje da su Belivuk i Miljković otišli u pritvor iz kog su izašli 2018. Nastavlja da svedoči o ubistvu na šinama. 

- Marko Miljković mi je pričao da ga je Vlastino ubistvo koštalo 100.000 evra i da ga je on lično ubio, a ne znam na šta su otišle te pare, možda da se podmite ljudi iz policije i pravosuđa - rekao je Spale. 

"Belivuk mi je namigivao dok mi je pred svojom ženom diktirao šta da kupim za ubistva"

- Veljko i Marko su mi rekli da idemo u Surduk da nađemo neku kuću. NIjednog momenta mi nisu rekli da će tamo neko biti ubijen ili spaljen, a nisam smeo ni da ih pitam. Našli smo se u stanu njegovog dede u Mirijevu preko puta toplane, koji je on renovirao. 

Nisam još bio upoznat sa skaj aplikacijom, a video sam da mu je neko preko nje poslao tu kuću u Surduku, a koja mi je izgledala strašno kad sam je ugledao. Rekli su mu da krenem sa njima tamo ka njoj, ali ja sam ostao da ih sačekam u kolima.  Oni su otišli u kuću i zadržali se 15 tak minuta. Vratili smo se za Beograd. 

Spasojević tvrdi da nije znao da kod kuće u Surduku planiraju da počine zločin, a prepričava kako su ga posle nekoliko dana vođe klana zvale ponovo.

- Veljko me je zvao preko telefona svoje supruge Bojane Belivuk i zvao me da dođem po njega u stana gde živi sa ženom i decom. Seli smo za šank i bila je prisutna Bojana, verujem da nije znala za ubistva, a za narkotike ne znam.

Veljko počinje da mi diktira spisak.

- Dva metra lanca, molerske kape, dva metra kabla, čekić, kreč, korita , najlone deblje, tanje - Ja sam ga gledao i pitam ga za šta treba , a on mi namiguje i kaže da renovira stan. Sve sam to kupio i odvezao u stan u Mirijevu. Dao mi je oko 40 ili 50 hiljada dinara, pa posle toga mi traži da kupim gume većeg profila i što više džakova ćumura. To sam sve uradio i kad su mi javili uzeo sam kamion od druga geodete i sve smo poterali u Surduk kad su rekli. 

Posle 20-ak dana ponovo su ga zvali dok je bio sa Nenadom Đeneralom, zovu ga Deda i spominjao se ovde.

- Krenuli smo do Male Zvezdare, restorana kod Cvetkove Pijace. Na semaforu mi Deda iz drugih kola pritrčava i dodaje mi telefon rekavši da me traži Soprano. Kad smo došli do tog restorana ja sma se izvinio Dedi i rekao da ne mogu da ručam - kazao je Spale objasnivši da je tada dobio instrukcije i da je opet bio uplašen za sopstveni život.

- U restoranu preko puta stana Belivuka me čekao Miloš Budmir i rekao da je Veljkov drug. Sa njim sam išao ka kući u Ritopeku, a nisam znao gde idemo - objasnio je Spale i kako izgleda kuća, te da mu je Veljko zadao da sa njih dvojicom čuva momka kojeg  mu je pokazao na skaju vezanog, kasnije se ispostavilo da sam video skrivenu prostoriju. 

- Video sam da nema nazad , znao sam šta me čeka ako odbijem zaduženje. U garaži je rekao -"Pa da počnemo" , i pitao me gde je tajna prostorija. Nisam imao pojma ni predstavu. Kad smo ušli u nju video sam sliku kao iz filmova. Video sma svezanog momka i šake i noge vezane sivom armiranom trakom. Ležao je na najlonima, na dva sloja, prvo zleni pa providni deblji - opisuje svedok okrivljeni. 

Kaže da su mu uobjasnili d aje vezani momak ubica i da je opasan, kao i za žumur i gume čemu će da služe, odnosno da će da ga ubiju i zapale. Oslovljavali su ga sa NN.. a kasnije sam saznao da je Goran Mihajlović.

Inače, Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana". I on je, do sada četiri dana, što kroz slobodno davanje iskaza, što kroz odgovore na postavljena pitanja svedočio o zločinima koje je ova grupa počinila širom regiona.

Lalić i Hrvatin posle njega, detaljno i doslovno su prema sopstvenom sećanju, govorili o ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Ono što je šokiralo javnost je da su okrivljeni saradnici Tužilaštva za organizivani kriminal govorili o još najmanje 15 teških ubistava po Evropi, od kojih pripadnike ovog klana za nekoliko njih već terete crnogorski istražni organi. Svedoci-okrivljeni otkrili su da je Belivukov klan planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izazovanje nemira i rušenje vlasti kada je državni vrh objavio obračun sa kriminalom.

Posle Bojana Hrvatina, bez sumnje ništa manje strašno iskustvo u kriminalnim radnjama klana, pred sudom i javnosti, izneće Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading