STANJE NA GRANICAMA: Na Preševu se čeka 45, a Sremska Rača čitavih 30 minuta

Autor:

Vesti

11.05.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

STANJE NA GRANICAMA: Na Preševu se čeka 45, a Sremska Rača čitavih 30 minuta

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs

Prema informacijama Uprave granične Policije RS, putnička vozila i autobusi na graničnom prelazu Preševo na ulazu u zemlju čekaju 45 minuta, a na GP Sremska Rača pola sata.

Teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija na izlazu iz Srbije čekaju pet sati, a na Batrovcima dva sata. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Dobri prolećni uslovi za vožnju prvog dana vikenda omogućavaju lakše i sigurnije putovanje, saopštio je Auto Moto Savez Srbije.

Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:

- GP Sremska Rača, izlaz, PMV - 30 minuta 

- GP Preševo, ulaz, PMV, BUS - 45 minuta

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:

- GP Horgoš, izlaz, TMV - 300 minuta

- GP Kelebija, izlaz, TMV - 300 minuta 

- GP Batrovci, izlaz, TMV - 120 minuta 

- Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23-

Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Od 8. 4. 2024. na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog oštećenja mosta preko reke Drine „Karakaj“ na državnom putu I B reda broj 26, u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik, pri čemu se sabraćaj za navedena vozila alternativno odvijati preko graničnog prelaza u Ljuboviji. 

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading