PRVA IZJAVA PAPIĆA NAKON ŠTO JE OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA: Izgovorio samo jednu rečenicu!

Autor:

Hronika

23.08.2022

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Papić bivši zamenik načelnika SBPOK nezadovoljan je presudom kojom ga je veće Višeg suda u Beogradu danas osudilo na godinu i četiri meseca zatvora proglasivši ga krivim zbog trgovine uticajem pošto je policajcima 15. aprila 2020. naredio da vrate blindirani BMV vođi kriminalnog klana Marku Miljkoviću.

PRVA IZJAVA PAPIĆA NAKON ŠTO JE OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA: Izgovorio samo jednu rečenicu!

Foto: N. Mutić

Goran Papić

Nevinom čoveku je svaka kazna teška i velika. Svedoci su lagali da bi zaštitili sebe i to je svima jasno - rekao je kratko Papić za Srpski telegraf vidno razočaran.

Sudija Milan Grkinić usmeno je obrazložio presudu održivši Papiću "bukvucu" da nikako nije smeo da pogoduje kriminalcima kao službenik policijske formacije koja se apriori bori protiv njih i da time nikada više ne bi trebalo da radi u policiji.

Papiću je izrečena i kazna zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u trajanju od deset godina.

Danas osuđeni bivši načelnik SBPOK je od početka suđenja tvrdio je da je njemu tadašnji ministar Nebojša Stefanović i njegov godinama blizak prijatelj preko telefona naredio da razgovor u SBPOK-u sa Miljkovićem bude kratak i da ga bespotrebno dugo ne zadržavaju.

 

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/Printscreen

 

Stefanović je međutim, svedočeći pred sam kraj suđenja Papiću, sve njegove navode negirao.

Sudija Grkinić je nedvosmisleno danas poručio da ga Stefanović nije ubedio da je govorio istinu jer je doslovce rekao da su samo trojica policajaca koji su se protivili vraćanju automobila Miljkoviću, govorili istinu dok je sud ocenio da su svi drugi svedoci govorili poluistinu da bi sebe zaštitili.

Papić je uhapšen 9. marta 2021. godine, a iz pritvora je pušten 29. aprila iste godine i omugućeno mu je da se do kraja postupka nalazi na slobodi. Na prvostepunu presudu, odbrana Gorana Papića najavila je žalbu, kao i Više javno tužilaštvo koje je tražiilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading