STIŽE NOVAC! Ako ste u OVOj grupi - proverite račune!

Autor:

Vesti

23.01.2024

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novac leže drugoj grupi građana sutra.

STIŽE NOVAC! Ako ste u OVOj grupi - proverite račune!

Foto: shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da će danas, preko Poštanske štedionice, obaviti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za decembar 2023. godine.

Na identičan način u sredu, 24. januara, NSZ će istplatiti i privremene novčane naknade za decembar 2023. godine licima koja žive na Kosovu i Metohiji, a isto važi i za ona koja se nalaze izvan teritorije te autonomne pokrajine.

Isplate uvećanih penzija

Svi penzioneri u Srbiji, kako je uveliko najavljeno iz Republičkog fonda PIO, mogu da očekuju da će januarsku, uvećanu za 14,8 odsto, penziju primiti u februaru.

Uzevši u obzir dosadašnje isplate, ovo će najverovatnije biti kalendar isplate penzija za januar (moguće su minimalne varijacije).

Prvi na spisku za isplatu uvećanih penzija su uvek penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti kojima pare ležu na račun 5. dana u mesecu, dok penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni penzije dobijaju, po pravilu 6. dana u mesecu tj. 6. februara.

Sledeći na spisku, koji su ujedno i najveća grupa penzionera, su iz kategorije zaposleni kojima se penzija isplaćuje u dva dana. Prvo 10. februara uvećana penzija bi trebalo da bude isplaćena preko tekućih računa, a dan kasnije na kućne adrese i moći će se podići na šalterima Pošte.

Poslednji na spisku su penzioneri iz bivših republika SFRJ koji bi svoju penziju trebalo da dobiju 11. februara.

BONUS VIDEO:



                        


















 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading