MISLILI SU DA JE MRTVA: Penzionerka ČETIRI PUTA ostala bez isplate! Kad se žalila i za BOŽIĆ, poslali su joj BEZOBRAZAN ZAHTEV

Autor:

Svet

20.01.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je mislila da se šale s njom, a kad je i za Božić ostala bez penzije, prelomila je da mora da uzme stvari u svoje ruke

MISLILI SU DA JE MRTVA: Penzionerka ČETIRI PUTA ostala bez isplate! Kad se žalila i za BOŽIĆ, poslali su joj BEZOBRAZAN ZAHTEV

Foto: shutterstock

Nastavnici u penziji Ejlin Mekgrat iz Velike Britanije četiri puta je bila obustavljena isplata penzije jer je penzioni fond pogrešno spojio njenu isplatu sa preminulim korisnikom.

Mekgrat (85) je tako ostala bez prihoda i tokom Božića, piše Gardijan.

Ona je rekla da je tokom novembra dobila dva pisma od fonda u kojima su je, kako je navela, na zaobilazan način pitali da li je mrtva.

Mekgrat je potvrdila u pismu da je živa, a nedelju dana kasnije dobila je još dva pisma sa istim pitanjem, nakon čega je opet poslala svoj odgovor.

Mekgrat je četiri dana pre Božića otkrila da joj penzija nije isplaćena.Uprkos tome što je pozvala fond, njoj je obustavljena i isplata udovičke penzije.

Obe isplate su konačno izvršene 2. januara, nakon što se žalila. Mekgrat je rekla da je od nje više puta od 2023. godine traženo da dokaže da je živa i da se svaki put suočavala sa obustavom isplate penzije.

"Nakon što sam se žalila, moja penzija je vraćena, ali nije bilo izvinjenja. U matičnoj službi navode se puno ime i prezime i godina rođenja umrlih lica. Gotovo je nemoguće da postoje drugi penzionisani učitelji sa mojim imenom i datumom rođenja koji umiru iz godine u godinu", rekla je Mekgrat.

U Britaniji se redovno proverava da li su korisnici penzija u registru umrlih, kako bi bile sprečene isplate za penzionere koji su preminuli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading