PIO FOND OBJAVIO DETALJNU LISTU: Evo kako izgleda kalendar isplata decembarskih primanja za najstarije sugrađane

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioneri dobijaju novac posle 4. januara

PIO FOND OBJAVIO DETALJNU LISTU: Evo kako izgleda kalendar isplata decembarskih primanja za najstarije sugrađane

Foto: Shutterstock

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je kalendar isplata decembarskih penzija, pružajući važne informacije o datumima isplate i povećanju iznosa penzija.


Prvog dana posle novogodišnjih praznika, 4. januara, penzije će biti isplaćene korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, bez obzira na način isplate koji su odabrali.

Dan nakon toga, 5. januara, počeće isplata penzija za vojne i poljoprivredne penzionere, pružajući im finansijsku podršku nakon prazničnih troškova.


Najbrojnija grupa korisnika, penzioneri iz kategorije zaposlenih, koji primaju penzije preko tekućih računa, moći će da očekuju isplate od 10. januara, dok će oni koji penzije primaju preko poštara dobiti svoje naknade dan kasnije.

Ova najava takođe donosi dobre vesti o povećanju iznosa penzija. Iznosi na čekovima će biti isti kao i prilikom prethodne isplate, ali sa januarskom penzijom stiže i povišica od 14,8 odsto. Ovo znači da će penzije dostići iznos do 390 evra, pružajući dodatnu finansijsku sigurnost korisnicima penzija.

Ova inicijativa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ima za cilj poboljšanje kvaliteta života penzionera i pružanje adekvatne podrške najstarijim sugrađanima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading