ZA SVE KOJI SU U DILEMI! Evo kako da platite struju ako niste dobili NOVEMBARSKI RAČUN: Detaljno uputstvo!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objašnjenje korak po korak.

ZA SVE KOJI SU U DILEMI! Evo kako da platite struju ako niste dobili NOVEMBARSKI RAČUN: Detaljno uputstvo!

Foto: pixabay.com/EPS

Elektroprivreda Srbije (EPS) je nedavno postala meta hakerskog napada, što je rezultiralo problemima u isporuci novembarskih računa domaćinstvima. Zbog ove situacije, EPS je izdao uputstvo za građane koji nisu dobili novembarski račun, kako da izmire svoje obaveze i ostvare pravo na popust za redovno plaćanje do 30. decembra. Direktor EPS-a, Dušan Živković, ističe da su preduzete bezbednosne procedure kako bi se situacija što bezbolnije rešila.


Kako bi građani izmirili svoje obaveze, EPS je dao detaljno uputstvo za popunjavanje uplatnice za struju. Na mestu "Uplatilac" treba upisati ime potrošača na čije ime stižu računi, dok se u polje "Svrha uplate" upisuje "Uplata po računu". Primalac uplate je AD EPS Beograd, sa naznačenom šifrom plaćanja, šifrom komunalne takse i brojem modela. Takođe, važno je pravilno upisati broj tekućeg računa primaoca i poziv na broj (ED broj) kako bi se uplata pravilno evidentirala.

 

Iz EPS-a ističu da žele da izađu u susret građanima koji redovno plaćaju račune, te su pomereni rokovi za ostvarivanje popusta kako bi se olakšala situacija. Takođe, direktor EPS-a naglašava da se neće naplaćivati kamate niti će građani biti pod pretnjom isključenja sa mreže ukoliko izmire svoja dugovanja. Takođe, Živković ističe da proizvodnja električne energije nije bila ugrožena u bilo kom trenutku, te da su sistemi maksimalno zaštićeni.

Iako EPS još uvek nije u potpunosti oporavljen od hakerskog napada, preduzete su preventivne mere kako bi se sprečile negativne posledice. Direktor EPS-a naglašava da je bezbednost potrošača i dalje prioritet, te da se intenzivno radi na otklanjanju svih problema uzrokovanih ovim incidentom. EPS je i dalje otvoren za pružanje informacija građanima o načinima izmirenja njihovih obaveza i poziva ih da prate instrukcije kako bi ispunili svoje obaveze na pravilan način.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading