PENZIONERI, DANAS LEŽE NOVAC! Pogledajte račune, pare stižu najbrojnijoj kategoriji!

Autor:

Vesti

09.12.2023

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o najbrojnijoj penzionerskoj kategoriji, koja čini oko 85 odsto od ukupnog broja penzionera.

PENZIONERI, DANAS LEŽE NOVAC! Pogledajte račune, pare stižu najbrojnijoj kategoriji!

Foto: Shutterstock

Isplata novembarskih penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih koji primanja dobijaju preko tekućih računa, počeće danas, a za one koji penzije primaju na kućnim adresama ili ih podižu na poštanskim šalterima u ponedeljak, 11. decembra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Reč je o najbrojnijoj penzionerskoj kategoriji, koja čini oko 85 odsto od ukupnog broja penzionera.

Njihova primanja su i najveća, pa je prema podacima za septembar koji je poslednji statistički obrađen, prosečna penzija za ovu kategoriju iznosila 40.081 dinar, što je za oko 2.100 dinara više od ukupnog proseka svih penzionera, za oko 4.500 više od proseka samostalaca i za skoro 24.000 više od proseka poljoprivrednih penzionera, čija je prosečna septembarska penzija iznosila 16.324 dinara, naveli su iz PIO fonda

Podsećamo, penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti koji primanja dobijaju preko tekućih računa isplata novembarskih penzija počela je 2. decembra, dok je isplata za one koji primanja dobijaju na kućnim adresama ili ih podižu na poštanskim šalterima, počela je u ponedeljak, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili, krenula je 5. decembra a za penzionere iz kategorije zaposlenih 9. decembra.

Tada će penzije početi da pristižu onima koji penzije dobijaju preko tekućih računa,  a ostalima 11. decembra.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading