PITALI SMO PENZIONERE KAKO KOMENTARIŠU POVEĆANJE PENZIJA I POMOĆ DRŽAVE: Evo KOJI su njihovi odgovori! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.12.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitali smo građane kako komentarišu povećanje penzija, kao i novčanu pomoć koju dobijaju od države.

PITALI SMO PENZIONERE KAKO KOMENTARIŠU POVEĆANJE PENZIJA I POMOĆ DRŽAVE: Evo KOJI su njihovi odgovori! (VIDEO)

Foto: Republika TV

Poslednjih godina Srbija beleži značajan napredak u povećanju plata i penzija, što direktno utiče na rast životnog standarda stanovništva. Oktobarsko povećanje penzija za 5,5 odsto predstavlja značajan korak ka osiguravanju kvalitetnog života starije populacije.

Prosečna penzija danas iznosi 40.000 dinara, što ukazuje na pozitivan trend u poboljšanju finansijske situacije starijih građana.

Pitali smo građane kako komentarišu povećanje penzija, kao i novčanu pomoć koju dobijaju od države. 

- Verujte, odgovara mi maksimalno. Šta god da se dobije mimo penzije je odlično, kao i 20.000 novčane pomoći od države. Sve što daju je dobro - rekla je naša prva sagovornica, G.M. (76).

Jedna od zadovoljnih penzionera je takođe i Smilja Koprivica (75).

- Komentarišem to kao nešto dobro, pogotovo pred Novu godinu, kad nam i treba. Kad smo navikli da lepše živimo, to nam ulepšava sve - navodi Smilja.

- Svaka pomoć je dobrodošla, pa makar bio i onaj dinar jedan. Kad ga dobijete, možda vam izgleda velik kao ova zgrada, jer ima na šta da se potroši i lepo je što država brine o nama svima, pogotovo o našoj generaciji. Ja sam u osmoj deceniji života i mnogo mi to znači - govori Jovica Petrović (74).

Kako dodaje naš sagovornik, živeo je i u Londonu, ali Srbija se ugleda na velike zemlje, te napreduje iz dana u dan.

- Ja isključivo govorim u svoje ime i moj odgovor je: Da, zadovoljan sam. Što se tiče 20.000 dinara državne pomoći koju smo dobili, od toga može da se živi ako se sve ravnomerno i pošteno raspolaže - dodao je J.B.

Smilja Grujičić je penzioner koji uživa u svojoj penziji i, kako je rekla za naš portal, zadovoljna je svim benefitima koje dobija od države.

- Ja lično sam zadovoljna. Imam skromne prohteve, prema tome, pokrivam svoje prohteve sa ovom penzijom i sa tih dvadeset hiljada. S obzirom da nam stalno povećavaju, jeste bolje - rekla nam je Smilja za kraj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je od prvog januara još 14.8 posto povećanje penzija. Prema njegovim rečima, penzije moraju da prate plate, a građanima je poručio da će biti još zadovoljniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ana56

02.12.2023 13:30

Meni licno, pomic nije neophodna, ali hocu da mi se vrati kompletan iznos penzije, koja mi je nezakonito umanjivana tokom 2014-2018 i to sa zateznom kamatom. Sve mimo toga smatram pokusajem potkupljivanja pred izbore