VAŽNO ZA PENZIONERE! Keš na ruke je moguće dobiti i u ovom slučaju! EVO ŠTA BI TREBALO DA URADITE!

Autor:

Vesti

04.11.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi se promenila adresa na koju se vrši isplata penzije, potrebno je podneti zahtev nadležnoj filijali Fonda PIO koja je do sada vršila isplatu penzije.

VAŽNO ZA PENZIONERE! Keš na ruke je moguće dobiti i u ovom slučaju! EVO ŠTA BI TREBALO DA URADITE!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

Penzionerima ležu penzije

Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje odgovaro je na pitanje jedne čitataljke koja uskoro menja adresu stanovanja, a na dosadašnjoj je primala penziju na ruke.

Naime, jedna žena iz Lazarevca je pitala šta joj je potrebno od dokumenata da podnese Fondu, kako bi nastavila na novoj adresi da primi penziju na ruke.

- Uskoro se selim kod ćerke u drugi grad a primam penziju na kućnu adresu. Šta od dokumenata treba da donesem radi promene adrese? - upitala je ona.

Iz Fonda PIO napominju da je  potrebono podeti zahtev i to je moguće učiniti na tri različita načina

- Da bi se promenila adresa na koju se vrši isplata penzije, potrebno je podneti zahtev nadležnoj filijali Fonda PIO koja je do sada vršila isplatu penzije. Zahtev može da se podnese lično, poštom ili elektronski preko servisa E-šalter na sajtu Fonda www.pio.rs. Uz zahtev je potrebno priložiti ličnu kartu na uvid ili uverenje o prebivalištu. Ukoliko je u toku postupak izdavanja lične karte, prilaže se potvrda nadležne organizacije unutrašnjih poslova o prijavi – odjavi prebivališta - odgovorili su iz Fonda PIO za Mondo.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading